Як правильно мити волосся для максимальної користі: Розповіла трихологиня

В душі - не можна

Мати доглянуте волосся, при цьому не прикладаючи багато зусиль можливо. Для цього потрібно мити голову над ванною, а не стоячи під душем і це ще не все. Про це на TikTok-сторінці розповідає американська трихологиня Рейчел Валентайн.

Як правильно мити волосся

Часто люди купують різні шампуні та кондиціонери, експериментують зі скрабами для шкіри голови та застосовують різні олії, але все одно незадоволені станом свого волосся. Однак, трихологиня виявила простий чинник, який може змінити ваше невдоволення і це пов'язано з тим, як ви миєте волосся.

Рейчел розповіла, що миття волосся над ванною полегшує доступ до всіх зон, подібно до досвіду в салоні. Також вона наголосила, що цей метод полегшує змивання масок та інших засобів. Плюс, таким чином можна заощадити воду.

Як часто потрібно мити волосся

Мити волосся потрібно в міру його забруднення, тобто, не рідше 1 разу на 4-5 днів. Варто зазначити, що точної цифри немає, адже це індивідуально.

Все залежить від типу волосся, кількості споживаних жирів та вуглеводів, від індивідуальних особливостей людини. Ні в якому разі не можна допускати появи склеєного волосся та сверблячки.

Це сприяє появі хвороботворної мікрофлори та грибковим захворюванням. Якщо ви ведете активний спосіб життя і волосся потребує щоденного миття, то необхідно використовувати без сульфатні шампуні.

Чи потрібно наносити шампунь двічі

Якщо ви проводите багато часу на вулиці або використовуєте багато засобів для стайлінгу, подвійне нанесення шампуню допоможе змити бруд, який накопичився. Однак, якщо ви миєте волосся майже кожен день, тоді краще наносити шампунь лише один раз.

Занадто велика кількість шампуню може змити з волосся природні захисні олії й зробити волосся вразливим до пошкоджень.

Сухий шампунь може миттєво зробити адсорбувати надлишки виділень жирових залоз і надати об'єму від коренів. До того ж рекомендується не мити волосся надто гарячою або холодною водою.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень