Як попросити вибачення у собаки, якщо зробили їй боляче

Важливі поради для собачників

Скривдити собаку зможе будь-хто, та не всі проситимуть вибачення. Втім, перепросити в улюбленця ніколи не буде зайвим, аби зберегти дружні стосунки. 

Як і у випадку з людьми, вибачення перед домашнім вихованцем краще просити словесно, не забуваючи підкріплювати все це ласощами чи іграшками.

 

Деяким собакам досить простих слів вибачення, інші ж йдуть на контакт під час образи на власника, тільки після надання нової іграшки чи ласощів.

Найулюбленішим для багатьох собак заохоченням є цукрова кісточка. Можна пригостити улюбленця гранулами сухого корму або іншими смаколиками. Просити вибачення можна також за допомогою нової іграшки.  

Важливим у стосунках господарів та собак є розмова.

Якщо собака винна, власник її посварив, а вона у відповідь образилася, необхідно поговорити зі своїм пухнастим другом. Тварини можуть не розуміти слів, сказаних їм, але чудово розуміють і вловлюють вібрації, інтонації, тембр голоси, створюючи у своїй голові відповідні образи. Справедливе покарання необхідно обговорити, щоб дати собаці зрозуміти, як не варто робити.

Важливо зберегти взаєморозуміння із твариною, щоб потім не було проблем. Ображена тварина здатна мстити, наприклад, гризти взуття, псувати меблі або ж гадити на килим. Так собака показуватиме своє ставлення до власника та його вчинків.

Зрозуміти, що улюбленець вибачив хазяїнові, досить просто. Собаки відкриті до спілкування та свідченням того, що тварина більше не таїть образи на власника, є такі зміни:

  • виляння хвостом;
  • радісні походи на прогулянку;
  • собака не ховає погляд.

Джерело: UA.Press

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень