Стало відомо, що можуть бачити собаки, чого не бачать люди

Вчені все з’ясували

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Існує думка, що собаки бачать світ чорно-білим, проте це міф.  У них справді дихроматичний зір, але світ їм постає у відтінках синього та жовтого.

У сітківці ока собаки багато чутливих до слабкого освітлення паличкоподібних клітин. Це дає змогу розрізняти предмети й рух у майже непроглядній темряві.

Крім того, за сітківкою ока собаки є особливий світловідбивний шар — тапетум, що діє як підсилювач світла. Він теж допомагає тваринам бачити в темряві. До речі, саме через тапетум очі собак світяться в темряві при світлі ліхтарика або фар.

Джерело: УкрМедіа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень