Як почистити жалюзі, не знімаючи з вікна: лайфхаки для господинь

Можна зробити цю роботу легше

Мити жалюзі – непроста робота. Тим більше, кожен вид – вертикальні, горизонтальні, тканинні чи алюмінієві – вимагає особливого ставлення.

Чим і як помити легко жалюзі

  • Щоб помити жалюзі, треба обрати правильний засіб. Є кілька варіантів:
  • розчин господарського мила (2-3 столові ложки на 3 л. води);
  • миючий засіб для посуду (1 ст. л на 3 л. води);
  • гель для прання (1 ст. л на 10 л. води);
  • засіб для миття скла.

Ще вам знадобляться рукавички, пульверизатор, серветки з мікрофібри, губка і спрей-антистатик.

Як мити жалюзі з пластику або металу

Закрийте жалюзі, протріть їх від пилу, кілька разів змініть положення ламелей, щоб ретельно їх витерти. Це можна зробити пилососом. Потім протріть їх мильним розчином і змийте чистою водою. Чистячий розчин також можна нанести на кожну ламель окремо з пульверизатора, почекайте 15-20 хвилин і витріть губкою, відкрийте жалюзі і протріть окремо. Не забудьте помити карниз, бо на ньому можуть лишитися розводи.

Як мити жалюзі з дерева чи бамбука

Жалюзі з таких матеріалів не можна мити взагалі. Через вологу ламелі набухають і деформуються. Такі жалюзі треба очищати сухою ганчіркою або пилососом. Після цього обробіть жалюзі спреєм-антистатиком, щоб запобігти швидкій появі пилу.

Як мити тканинні жалюзі

Щоб якісно помити такі жалюзі, їх краще зняти. Спочатку потрібно попилососити, а потім випрати. Згорнуті ламелі покладіть в таз з підготовленим миючим розчином і залиште замочуватися на 10-15 хвилин. Потім завантажте рулон в мішок для прання або стару наволочку і покладіть у машинку. Періть при температурі не вище 30 ℃ у делікатному режимі. Ще мокрими почепіть назад на вікно і сушіть у розправленому вигляді.

Якщо ви не можете зняти жалюзі, то переведіть їх в напіввідкрите положення, сухою ганчіркою витріть пил. З пульверизатора нанесіть миючий засіб, протріть губкою, а потім серветкою з мікрофібри.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень