Як пити і не п'яніти? Прості поради, які допоможуть вам почуватися добре

Ці кроки знизять ймовірність сп'яніння під час відпочинку

Вживання алкоголю може викликати у людини відчуття сп'яніння. Саме тому, питання про те, як підготуватися до алкогольної вечірки, є дуже актуальним.

Як пити й не п'яніти?

Найефективніший спосіб запобігти сп'янінню - взагалі не вживати алкоголь. Однак людина може не захотіти повністю відмовитися від вживання спиртних напоїв. Тож у цьому випадку може допомогти відмова від додаткових напоїв.

Печінка окислює або розщеплює алкоголь із крові зі швидкістю приблизно 0,5 унції на годину. Вживання тільки одного напою або перерви в прийомі алкоголю протягом декількох годин або під час їжі може дати печінці можливість очистити кров від алкоголю.

Дізнайтеся свою норму алкоголю

Певні фактори ризику відіграють роль у тому, наскільки швидко організм людини засвоює і відфільтровує алкоголь із крові.

Вони включають:

  • Вік: діти, підлітки та літні люди можуть піддаватися більшому ризику шкоди від вживання алкоголю.
  • Стать: Алкоголь зазвичай впливає на жінок швидше, ніж на чоловіків.
  • Скільки їжі перебуває в шлунку: якщо людина їсть перед тим, як випити, швидкість всмоктування алкоголю може сповільнитися. Однак це також може залежати від того, наскільки швидко їхній організм перетворює їжу на енергію.
  • Кількість напоїв, випитих людиною: Що більше алкогольних напоїв людина випиває, то більша ймовірність того, що вона впаде в стан сп'яніння.
  • Деякі ліки: Деякі ліки можуть взаємодіяти з алкоголем і викликати низку симптомів. Людина повинна поговорити зі своїм лікарем про будь-які ліки, які вона приймає, і про те, чи слід їй припинити пити під час їхнього прийому.
  • Вага: Алкоголь швидше впливає на людей із нижчою масою тіла.

Якщо людина розуміє, як на неї впливає алкоголь, це може допомогти їй ухвалити правильніше рішення про те, скільки напоїв вона може випити, не сп'янівши.

Чергуйте з безалкогольними напоями

Одним зі способів знизити ймовірність сп'яніння є чергування алкогольних напоїв з безалкогольними напоями, такими як вода або фруктовий сік.

Важливо зазначити, що вживання води або інших безалкогольних напоїв не прискорить процес розщеплення алкоголю.

Однак перерва у вживанні алкоголю під час вживання алкоголю може допомогти запобігти потраплянню більшої кількості цієї речовини в кровотік людини. Деякі експерти зазначають, що вживання алкоголю з водою або соком допомагає сповільнити швидкість всмоктування, тоді як вживання його з газованими або газованими напоями може збільшити швидкість всмоктування.

Пийте повільно

Повільне вживання алкоголю може мати ефект, аналогічний чергуванню з безалкогольними напоями. Коли людина п'є повільно, у печінки з'являється більше часу на переробку алкоголю в організмі. Це також може означати, що людина загалом п'є менше алкогольних напоїв.

Їжте

Вживання алкоголю натщесерце дає змогу алкоголю швидко потрапити безпосередньо в кровотік, а вживання їжі перед вживанням уповільнює швидкість всмоктування алкоголю. Тому людині слід подумати про те, щоб поїсти, перш ніж вживати алкоголь.

Хоча вживання їжі може допомогти сповільнити всмоктування алкоголю, людині не слід використовувати їжу як засіб або виправдання для того, щоб продовжувати пити понад рекомендований рівень, особливо якщо вона хоче не напитися.

Уникайте шотів

Шлунок і тонкий кишківник не перетравлюють алкоголь. Замість цього алкоголь всмоктується безпосередньо в кровотік через ці органи.

Шоти можуть швидко підвищити рівень алкоголю в крові людини (ВАС). Це пов'язано з тим, що спиртні напої мають високий вміст алкоголю: багато дистильованих спиртних напоїв містять 40% алкоголю. Крім того, люди швидко п'ють шоти, тому це також може швидше підвищити рівень BAC.

Джерело: Главред 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень