Як підготуватися до відключення мобільного зв'язку та інтернету, щоб не втратити зв’язок із рідними

Про всяк випадок запам’ятайте

В умовах воєнного стану дуже важливо залишатися на зв'язку з рідними та близькими. Тож вже зараз потрібно подбати можливість зв’язатися на випадок, якщо комунікації вийдуть з ладу.

Перше, що варто визначити, – коло ваших контактів у екстреній ситуації.

Діти, батьки, друзі, з якими ви плануєте спільну евакуацію тощо. Запишіть їх контакти (домашній телефон, мобільний телефон, e-mail), видрукуйте та тримайте при собі.

Найбільш надійним засобом зв'язку залишається стаціонарний дротовий телефон, бо він працює без інтернету та електроенергії. Втім, зараз такі телефони можна знайти лише у школах, лікарнях, на державних підприємствах, тому якщо є можливість, то можете подзвонити звідки.

Навіть коли не працює інтернет, Wi-Fi роутери можуть передавати сигнали, так само як і технології Bluetooth.

Завантажте і встановіть офлайн-месенджери. Чим більше мобільних телефонів матимуть ці програми, тим надійнішим буде зв'язок, адже кожен телефон стає ретранслятором сигналу.

Список офлайн-месенджерів

Доступні на Google Play:

  • Bluetooth Chat
  • Briar

Доступний для Android, Desktop and iOS:

  • Delta Chat

На випадок, якщо ні у вас, ні у ваших близьких не буде жодних технічних засобів зв'язку, то вже зараз потрібно чітко домовитись про місце та час зустрічі.

Якщо ж ви плануєте евакуацію в якесь конкретне місце, то визначте точку та час збору і домовтесь, що будете чекати там, наприклад, протягом 24 годин, а потім вирушите далі до пункту призначення.

Маленьким дітям варто покласти в кишеню чи вшити в одяг записку з їх ім'ям та прізвищем, телефонами батьків чи контактних осіб, домашньою адресою.

Дітей шкільного віку варто попередити, як діяти в разі, якщо не буде зв'язку. Наприклад, що вони повинні залишатися з вчителем у безпечному місці та чекати на вас.

Джерело: Рівненська ОДА

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень