Ціни на інтернет скоро неабияк зростуть. Експерт пояснив, чому

Провайдери масово заявляють про підвищення цін

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

В Україні, у порівнянні з іншими країнами – чи не найнижчі ціни на Інтернет-послуги. Втім, за заявами провайдерів, скоро їх підвищать. 

Одна з причин низьких цін - конкуренція між провайдерами. В Україні їх кілька тисяч, і вони змушені змагатися за споживача, тоді як в інших країнах зазвичай є декілька потужних провайдерів, що самі диктують умови і часто завищують ціни на послуги.

Найближчим часом економ-пакет інтернету на швидкості 100 Мбіт/с коштуватиме на рівні 300 гривень на місяць. Про це пише Gsminfo.

Чому так, Суспільному розповів експерт школи цифрової безпеки Павло Білоусов.

- Хоч за світовими ціновими мірками, оплата за Інтернет-послуги в Україні є низькою, якщо її зіставити з розміром українських зарплат, то співвідношення ціна-зарплата, буде таким же самим, як і в інших країнах, де вартість послуг є значно вищою.

Та ціни все одно виростуть - люди хочуть якісніших послуг, а для цього необхідні модернізації та нове обладнання. 

Якщо раніше модернізації можна було уникнути, сьогодні це є вимогою часу, оскільки зріс попит, і на всіх каналу Інтернету може не вистачати. Провайдерам доведеться проводити модернізацію та ставити нове обладнання, збільшувати пропускну здатність, – каже Білоусов.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень