Як перевірити стан батареї Android-смартфона, щоб зрозуміти, чи потрібно міняти її

Три способи дізнатися напевно, чи варто міняти батарею або проблема в іншому

Ще якихось 10 років тому зарядки телефону могло спокійно вистачити на тиждень роботи, нині «підживлювати» апарат доводиться мало не кожен день, чи то бюджетник, чи топовий флагман.

Якщо у вас Android-смартфон і ви хочете дізнатися, скільки йому ще «залишилося», ви можете скористатися одним зі способів, перерахованих нижче.

За допомогою сервісного коду

Ви можете отримати доступ до сервісного меню, набравши на своєму смартфоні таку комбінацію: ##4636##.

В результаті на дисплеї зобразиться меню, схоже на те, що на скриншоті нижче. Далі вам потрібно вибрати пункт «Battery information».

Варто зауважити, що бувають випадки, коли виробник блокує доступ до цього меню або до параметра, пов'язаного з акумуляторною батареєю вашого смартфона.

За допомогою встановленого ПЗ

Таке є, наприклад, у Самсунга. Називається вона Samsung Members, заходите в «Підтримку» → «Діагностика» → «Стан акумулятора».

Через сторонні додатки

Завантажити їх можна безплатно в Google Play. Вони не тільки дозволяють швидко зорієнтуватися й отримати приблизне уявлення про стан акумулятора, але і надають корисні функції по типу економії заряду.

Найпопулярніші з них – Accu​Battery3C Battery ManagerAIDA64 (також можна отримати інформацію про процесор, оперативну пам'ять, використовувані датчики тощо). 

Після їх установки рекомендується пару раз розрядити й зарядити пристрій: тоді ви зможете точно зрозуміти, чи варто міняти батарею, чи ні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень