Як перевести вікна в зимовий режим: простий спосіб, про який багато хто забуває

Як перевести вікна на зимовий режим, щоб зберегти тепло

Всі господарі в очікуванні холодів наводять порядки у своїх квартирах на зиму. Перевіряють стики, вікна, двері та намагаються заізолювати всі щілини, звідки може продувати. Іноді буває, що з вікнами все в порядку, але звідти дме. Проблема у віконному режимі. Виникає питання, як перевести вікна на зимовий режим, щоб зберегти тепло. 

Переведення вікна в зимовий режим не викличе ні в кого труднощів. Головне - правильно і чітко все зробити й тоді ваше вікно не буде пропускати жодного зайвого повітря.

Підготуйте ключі та плоскогубці

Для початку потрібно заздалегідь підготувати плоскогубці, накидний (розвідний) ключ і шестигранник, щоб вони були під руками. Вікна бувають різні й регулювання може відрізнятися.

Найдіть цапфу

Далі слід відкрити вікно і знайти запірні цапфи (ексцентрики) – рухомі елементи фурнітури, які ви знайдете на стулці з торцевого боку.

Поверніть цапфу та налаштуйте потрібний для себе режим

Після цього потрібно взяти та повернути плоскогубцями або ключем цапфу, яка знаходиться на декілька сантиметрів вище віконної ручки, і повернути її від себе. Закрийте вікно і перевірте – притиск повинен бути хорошим і не пропускати повітря.

Втім, не треба, щоб притиск був максимальним, інакше у вас можуть бути проблеми з вікном.

 

Простими перевірками і регулюваннями цапфи ви самі з'ясуєте, який режим буде для вас наоптимальнішим.

Таким чином, ви зможете самостійно перевести пластикові вікна в зимовий режим, щоб вони не пропускали повітря, а в будинку було тепло.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень