Як одне фізичне тренування впливає на розвиток раку? Вчені дали відповідь

Достатньо навіть 20 хвилин фізактивності

Вчені з університету Австралії виявили, що навіть одне заняття може призупинити розвиток ракових пухлин.

Фахівці обстежили 9 чоловіків із прогресивним раком передміхурової залози. У всіх у них до початку тренування на велотренажерах взяли зразки крові. Третій зразок було взято через 30 хвилин після закінчення занять.

Як виявилось, після фізичної активності спостерігалися високі рівні міокінів. Ці білки виділяються м'язами при скороченні та допомагають організму у боротьбі з хронічними захворюваннями, у тому числі й онкологічними.

— Внаслідок енергійних вправ навіть чоловіки з прогресивним раком передміхурової залози здатні виділяти протипухлинні молекули, міокіни, — зазначив професор університету Роб Ньютон. 

Дослідження показують, що фізичні вправи можуть змінити хімічне середовище організму та зупинити прогресування раку. Однак це не означає, що заняття спортом можуть замінити медикаментозне лікування.

Щодо тривалості фізичної активності, то дослідники вважають, що для активації міокінів може бути достатньо навіть 20 хвилин.

Раніше ми писали про те, що чекає печінку, якщо пити пиво щодня. 

Джерело: medpravda.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень