Кожне нове покоління хворіє на рак частіше. Вчені назвали причину

Йдеться про випадки у людей віком до 50 років

Дедалі частіше люди віком до 50 років хворіють на рак. Таке різке зростання випадків онкозахворювань почалося приблизно в 1990 році.

Вчені навчальної лікарні Гарвардської медичної школи провели масштабне дослідження, аби встановити, як вік може впливати на розвиток раку. Науковці встановили, що кожна наступна група людей, народжених пізніше, має вищий ризик розвитку раку.

Наука припускає, що це відбувається через фактори впливу, які зазнає людина у молодому віці. 

Ми виявили, що цей ризик зростає з кожним поколінням. Наприклад, люди, які народилися в 1960 році, мали більший ризик раку до того, як їм виповниться 50 років, ніж люди, які народилися в 1950 році, і ми прогнозуємо, що цей рівень ризику продовжуватиме зростати в наступних поколіннях, - каже доктор медичних наук Шуджі Огіно.

Після аналізу 14 онкологічних захворювань, 8 з яких були пов'язані з травною системою, вчені зробили висновок:

Їжа, яку ми їмо, живить мікроорганізми в нашому кишківнику. Дієта безпосередньо впливає на склад мікробіому, і в кінцевому підсумку ці зміни можуть вплинути на ризик захворювання.

Також автори дослідження виявили, що хоча тривалість сну дорослих істотно не змінилася за кілька десятиліть, діти сьогодні сплять набагато менше.

Такі фактори ризику, як солодкі напої, ожиріння, малорухливий спосіб життя та споживання алкоголю, значно зросли з 1950-их років, що, за припущеннями дослідників, також має вплив на розвиток раку.

Джерело: Мета

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень