Як нелегали з BlaBlaCar і пільговики знищують галузь перевезень Рівненщини (ФОТО)

З цим будуть боротися на рівні держави

Перевізники Рівненщини зазнають значних збитків через некомпенсоване пільгове перевезення пасажирів, нелегальних «колег» і неможливість оновити транспорт. Про це йшлося на круглому столі, у якому взяли участь місцеві підприємці та президент «Союзу перевізників України» Валентин Демчук.

Головною проблемою перевізників є пільгове перевезення.

Підприємці зазнають збитків, ба більша частина посвідчень пасажирів є підробними. З такими випадками вже неодноразово стикалися водії і викликали навіть поліцейських.

А через карантинні обмеження у салоні автобуса буває більше пільгових пасажирів, аніж тих, хто оплачує проїзд. Перевезення пільговиків підприємцям не компенсують, лише часткове відшкодування отримують збиткові маршрути.

Дошкуляють перевізникам Рівненщини і нелегальні перевізники.

Ліцензовані підприємці, які платять податки, повідомляють, що у месенджерах, наприклад, VIBER, нелегали створили групи і регулярно виконують рейсові перевезення: і міжміські, і міжобласні.

У цій ситуації пасажири наражають себе на небезпеку, адже жодних дозволів і страховки у такого перевізника немає. Разом з тим страждають і місцеві бюджети. Тож легальні перевізники закликають владу застосовувати до таких ділків великі штрафи і навіть тимчасово конфісковувати транспортні засоби. 

Ще однією проблемою перевізників є зношений транспорт.

Придбати новіші автобуси перевізники не можуть, адже через запровадження екологічного стандарту «євро-5» вартість одного автобуса становить 200-250 тисяч доларів. Використовувати такий транспорт абсолютно нерентабельно, він не окупиться, тож про заробіток на ньому і не йдеться.

Проблеми галузі критичні, говорить Валентин Демчук:

Галузь пасажирських перевезень перебуває у критичному стані і, якщо не відбудеться ніяких змін, вона сама себе знищить. 

 

Тож я проводжу наради в різних обласних центрах України, вивчаю проблеми перевізників і формую список питань, які розглянуть у робочій групі при Міністерстві інфраструктури.

 

 

Сподіваюсь, ми це все обговоримо і будемо якнайшвидше запроваджувати зміни.

 

Згадайте, як оперативно в Україні ліквідували нелегальні заправки. Це зробили за місяць. Тож все можливо змінити і в галузі перевезень, потрібна лише політична воля.

Під час зустрічі сторони детально обговорили проблеми міжміських та міжобласних перевізників, йшлося й, зокрема, про переваги запровадження електронного квитка у Рівному.

Усі напрацювання передадуть у Міністерство інфраструктури, де вже завтра, 28 липня проведуть перше робоче засідання щодо монетизації пільг, боротьби з нелегальними перевізниками та скасування заборони на митне оформлення автобусів, які не відповідають екологічному стандарту «євро-5».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень