Як наморозити кабачків на зиму: 3 найкращі способи на всі випадки життя

Взимку - як знайдете! Дешево і сердито

У залежності від того, яку страву ви збираєтесь готувати взимку, кабачки можна заморожувати різними способами

Кружечками

Щоб кабачки не були водянистими, їх можна на кілька хвилин опустити у киплячу воду: так при обсмажуванні розморожені кабачки не будуть водянистими.

Звісно ж, краще заморожувати свіжі молоді кабачки без насіння – старі кабачки з товстою шкіркою мають губчасту структуру, тож будуть несмачними.

Перед заморожуванням кабачки треба добре вимити у холодній воді. Тоді протріть кожен кабачок насухо рушником і приступайте до нарізання.

 

Для майбутнього обсмажування нарізайте кабачки на кружечки товщиною 1-1,5 см.

Після цього застеліть велику обробну дошку харчовою плівкою і викладіть кружечки в один ряд так, щоб вони не торкалися один одного. Зверху кабачки накривають плівкою і знову викладають кабачки – так вони не злипаються і легко відстають від плівки.

Кабачки кружечками можна додавати в овочеві запіканки або обсмажувати на сковороді як самостійну страву. Розморожувати перед приготуванням їх не треба: просто кладіть їх до решти овочів в запіканку, суп або кидайте відразу на сковороду з олією.

Кабачки кубиками

Ця заготовка виходить найбільш вдалою. Кабачки кубиками можна додати в рагу, готувати омлет з кабачком, солоні мафіни, додавати в перші страви тощо.

Кубики мають бути не дуже великими, але і не дрібними — 2 см цілком достатньо, щоб кабачок не втратив форму в страві і швидко приготувався.

Нарізані кабачки таким же чином розкладіть на дошку в один ряд, потроху відступаючи від кожного шматочка. Можна порціями відразу розкласти по zip-пакетам, але так вони злипаються. Краще, звісно, попередньо заморозити, а потім розділити: один пакет — одна порція кабачків, щоб не довелося їх розламувати, якщо в пакеті збереться конденсат і перетвориться у шматок льоду.

Натертий кабачок

Для оладок підійдуть будь-які кабачки без насіння. Натріть кабачки на крупній тертці і гарненько їх відіжміть, щоб позбутися соку. Потім рівненько розкладіть натертий кабачок на дошку.

Цю заготовку можна розділити відразу по поліетиленових пакетах або ж розкласти по силіконових формочках. Перед приготуванням заготовку розморожують і додають у тісто.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень