Не робіть ці помилки: як правильно заморожувати ягоди на зиму – в спеку (ФОТО)

Ключові поради

Зараз спека й прекрасна пора для заготівлі на зиму вишень, малини та лісових ягід.

Цей рік видався врожайним і ціни не так вже й «кусаються». Є нагода забезпечити себе вітамінами на зиму.

Як правильно заморозити дари літа - пише РБК-Україна.

Способів заготівлі є багато – консервування, заморожування або сушка.

Ягоди зазвичай використовують в варенні, джемах, конфітюрах або заморожують.

Однак господині при заморожуванні ягід припускаються помилок, які призводять до розчарування взимку.

Основні помилки:

Брудні плоди. Ягоди та фрукти перед заморожуванням потрібно ретельно вимити й бажано – висушити. Після розморожування помити їх буде неможливо і доведеться або викинути, або вживати брудні.

Пакування і маркування. Харчова плівка для заморожування не підходить. Оптимальний варіант – спеціальні контейнери або вакуумні пакети. Найважливіше, щоб вони щільно закривалися, оскільки навіть при низьких температурах в морозильній камері запахи можуть змішуватися. Плівка від морозу рветься. Не забувайте про наклейки з датою заморозки – вони повинні бути на всіх контейнерах і пакетах.

Заморожування персиків і абрикосів. У свіжому вигляді їх заморожувати не рекомендується – вони потемніють. Найкраще – розділити їх на половинки, викласти в пластиковий контейнер і залити сиропом (200 г цукру на 1 літр води).

Яблуко. Ці фрукти теж не варто заморожувати у свіжому вигляді. Перетворіть яблука в пюре, а потім помістіть в морозильну камеру.

Швидкість заморожування фруктів

Якщо у вашої морозильної камери є функція швидкого заморожування – скористайтеся нею обов’язково. Чим швидше ягоди будуть заморожені, тим краще вони збережуться, кращою буде їхня структура і менше кристалів льоду.

Порція

Не варто морозити фрукти великими порціями – це незручно для використання взимку. Великі пакети доведеться розморожувати та заморожувати кілька разів. А це призведе до втрати смаку і структури. Робіть порційні пакети або контейнери – на один раз.

Цукор

Цукор при заморожуванні використовувати можна – наприклад, для полуниці. Але потрібно зробити таку заготівлю правильно – ягоди вимити, видалити плодоніжки. Скласти трохи ягід у великий посуд, додати цукор і перемішати. Коли полуниця почне виділяти сік, перекласти її в пластиковий контейнер, в якому будете заморожувати.

Важливо!

  1. Заморожуйте тільки свіжі фрукти і ягоди. Вони не повинні бути м’якими або з ушкодженнями.
  2. Заморожуйте в тому вигляді, в якому будете використовувати – у вигляді пюре, половинками, цілком, натертими.
  3. Температура повинна бути -18 градусів. В таких умовах фрукти можна зберігати 12 місяців.
  4. Заморожуйте сезонні продукти, які взимку купити неможливо або вони коштують дуже дорого.
  5. З вишні, черешні – завжди виймайте кісточки перед заморожуванням.
  6. Суницю, малину, чорну смородину – краще зберігати в контейнерах або заморожувати після подрібнення в блендері.

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Знайдено панель від багажника автомобіля

Біля ТРЦ «Арена» знайдено панель від багажника легкового автомобіля.  З вигляду панелі видно, що автомобіль невеликих розмірів.   

Знайдено технічний паспорт на прізвище Садовець

Під час розмитнення авто знайдено технічний паспорт на Volkswagen ВК 3109 ВВ.  На прізвище Садовець Олена Валеріївна, Гощанський р-н.   

Знайдено посвідчення дитини з багатодітної сім’ї на прізвище Антонюк

Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї, яке належить Антонюку Богдану Сергійовичу, знайшли у Рівному. Дата видачі 17 січня 2019 р.  

Більше оголошень