Як коти попереджають господарів про небезпеку: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

oir.mobi

Здавна існує прикмета, що у нове житло першою пускають кішку.

Наші пращури вірили, що коти виганяють з дому злих духів, якщо вони оселилися там раніше за господарів.

А там, де кішка засне, ставили ліжко або диван. Вважали, що місце, де полюбляє спати кіт, наділене позитивною енергетикою.

Про те, що у домі оселилася потойбічна сила, може свідчити поведінка котів. Тварина вестиме себе неспокійно, нападатиме на невидиму ціль, кидатиметься на стіни. Так кіт намагається витіснити нечисть своєю енергетикою.

Якщо нечисть противиться, тваринка спробує витягнути її на собі. В нерівній битві з потойбічними істотами, інколи домашні улюбленці жертвують своїм життям. Саме тому буває, що здоровий зовні котик раптом помирає або назавжди покидає дім.

Тож, якщо ви помітили, що поведінка кота змінилася, він постійно напружений, в’ялий та безсилий, цілком можливо, що він перейняв на себе вашу біду.

Аби допомогти домашньому улюбленцю, прочитайте в домі молитву та розкладіть у кімнатах полин, – потужний засіб, що відлякує нечисту силу.

Особливо уважно потрібно спостерігати за кішкою тим, у кого в будинку є хворі. Так, наприклад, якщо кішка наполегливо лягає на одне і те ж місце (на голову, на груди, живіт тощо), то слід звернути особливу увагу на ці органи.

Якщо домашній вихованець застрибує на ліжко, де лежить хворий, і починає голосно муркотіти, то значить, що хвороба скоро відступить. Якщо тварина нервує і постійно нявкає біля хворого, то про одужання поки годі й думати.

А ось якщо раптом кішка йде з дому, а хворий починає різко йти на поправку, то значить, що домашній вихованець забрав хворобу на себе.


Котів не можна бити, ображати чи вбивати. Прикмети свідчать, що саме кіт першим на тому світі зустрічає господаря. Топити кошенят означає накликати біду на сім майбутніх поколінь, – в роду будуть потопельники та жертви насильницької смерті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень