Як і чим можна утеплити вікна до зими: доступні способи і незвичайні лайфхаки

Подбати про теплу домівку варто заздалегідь

В Україні вже стало холодно. Зима цього року обіцяє бути непростою й українців закликають заздалегідь подбати про всі необхідні речі та утеплювати власне житло.

Тим більше, що в будинках з централізованим опаленням температура буде не більше ніж +18 градусів.

Як утеплити вікна перед зимою найдоступнішими способами - читайте далі.

Міняємо рами на пластикові

Цей варіант не найбюджетніший, але ефективний. Якщо у вас старі рами, то варто задуматися про те, щоб змінити їх на герметичні пластикові. В майбутньому вам це допоможе не тільки зберегти тепло в приміщенні, але і заощадити кошти на оплаті комунальних.

Через щілини в рамах і негерметичні шви в середньому йде до 25% тепла. А найпростіші варіанти пластикових вікон допомагають підвищити температуру всередині на 5-7 градусів.

Герметик

Звичайний силіконовий герметик допоможе закрити щілини й при наявності старих віконних рам, і навколо пластикових вікон, які стоять вже не перший рік.

Герметик продається в будівельних магазинах і коштує недорого.

 

Одного балона вам може вистачити на 3-4 вікна.

Силіконові герметики відмінно закривають всі, навіть найменші та непомітні щілини, а ще приймають форму зазорів. Вони надійно захистять ваше житло і не випустять тепло.

Теплоощадна плівка

Така плівка також продається в будівельних магазинах і коштує недорого. Приклеїти на вікна її можна самостійно - за допомогою фена. Також можна використовувати звичайний канцелярський скотч.

Плівка допомагає зберегти тепло в приміщенні завдяки термоізоляційним властивостям.

Перед наклеюванням плівки, вимийте як слід скла, щоб дрібне сміття не порушувало терморегуляцію.

Ущільнювач

Будь-які ущільнювачі з часом зношуються, тому навіть на найкращих вікнах з'являються щілини.

Між рамою і стіною з'являються дрібні смужки, які пропускають холодне повітря всередину, а тепле виходить через них назовні.

Ущільнювачі також продають в будівельних магазинах і вам потрібно тільки зняти розміри зі своїх вікон і порахувати, скільки метрів ущільнювача вам знадобиться.

Бюджетні способи

Є й найпростіші та бюджетні варіанти, які також допоможуть вам зберегти тепло в приміщенні.

Зовні вони виглядають не дуже привабливо, але взимку для вас буде важливіше тепло в помешканні, ніж краса.

Вам знадобиться звичайна будівельна плівка і скотч.

Плівку, якою зазвичай накривають меблі при ремонті, можна скласти у два або три рази - щоб шар був щільніше. Прикріпіть плівку по всьому периметру вікна за допомогою скотчу. Можна смуги скотчу розмістити також посередині плівки - щоб вона краще трималася.

Цікаві лайфхаки

Якщо у вас широкі підвіконня - використовуйте їх.

  • Замість кімнатних квітів постеліть на підвіконня старі пледи та ковдри. А зверху посадіть м'які іграшки. Це допоможе зберегти тепло і не дасть холодному повітрю доступу всередину.
  • Повісьте на зиму на всі вікна важкі щільні штори до підлоги. Часом такі штори допомагають зберегти тепло в будинку не гірше різних утеплювачів для рам.

Якщо у вас власний будинок, то заклеїти плівкою можна вікна не тільки всередині приміщення, але і зовні - це допоможе зберегти тепло.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень