Як чоловіки за гроші тікають за кордон: результати опитування - невтішні

Респонденти зазначили, що близько 20% їхніх знайомих чоловіків виїхали за кордон без законних підстав

Під час воєнного стану в Україні суттєво «лімітували» виїзд за кордон чоловіків. Загалом станом на 1 березня 2023 року за «загальною процедурою» було видано понад 1,27 млн дозволів на виїзд.

Проте 21% респондентів зазначили, що мають знайомих чоловіків, які виїхали з України без законних підстав.

Про це йдеться в опитуванні Українського інституту майбутнього. 

Респонденти повідомили, що найчастіше чоловіки виїжджали за кордон завдяки волонтерській діяльності або давали хабаря на кордоні.

16% виїхали через оформлену інвалідність, а 15% виїхали за кордон завдяки оформленню інвалідності з наступною необхідністю догляду/опікунства на дітей/дружину/мати/батька.

 

14% і 13% чоловіків виїхали за межі України через навчання або бізнес-мету відповідно.

Серед іншого частіше зазначали виїзд через окуповані території/або окуповану АР Крим до Росії, а потім до Європи; виїзд в перші дні повномасштабної війни (24 та навіть 25 лютого чоловіків ще випускали за кордон України).

Майже половина учасників дослідження (46%) зазначають, що кожен з тих, хто виїхав з країни після початку повномасштабного вторгнення, має вирішувати самостійно за себе щодо повернення до України. 

Досліджування проводилося Українським інститутом майбутнього для оцінки міграційних процесів та настроїв з 20 до 23 березня 2023 року.

В опитуванні брали участь громадяни з усієї території України (крім населених пунктів на тимчасово непідконтрольних територіях частини Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей, окупованої АР Крим). Загалом участь взяли 1200 респондентів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень