Через рідкісну недугу українка виїхала жити до Канади: температура там взимку, як на Марсі

У неї був анафілактичний шок

Марія Айхерт із Хуста мусила виїхати з теплого Закарпаття до Канади. Причиною переїзду стала не війна, а її рідкісна недуга. У жінки виявили теплову алергію. Встановити діагноз вдалося лише через 2 роки після появи проблеми зі здоров’ям.

Стан жінки погіршився після пологів

Народивши сина, Марія почала скаржитися на самопочуття. Вона побувала у багатьох клініках України, проте діагноз їй озвучили лише лікарі Угорщини.

- Саме там мені повідомили, що я маю теплову алергію. Я обійшла багатьох місцевих спеціалістів і ніхто не знав, що зі мною.

 

Спочатку все списували на післяпологові наслідки. Усе почалося з того, що одного разу я гуляла із сином містом. То був липень. Спека. Аж раптом відчула запаморочення.

 

У мене сильно набрякали ноги і я думала, що то ще наслідки після вагітності. Але невдовзі мене забрали в лікарню з анафілактичним шоком.

 

Із критичного стану вивели швидко, але дивні симптоми час від часу повторювалися, – повідомила Марія «Карпатському об’єктиву».

Теплова алергія – це алергія на тепло та сонце. Діагноз Марії – алінергічна та сонячна уртикарія. По тілу жінки у теплу пору були сверблячі висипи, кропив’янка. У період осені-зими симптоми зникали. Що стало причиною захворювання Марії, встановити не вдалося.

Канадські фахівці кажуть, що механізм цієї хвороби ще недостатньо вивчений і викликати її можуть різні подразники, але запускає в дію сонячне тепло.

Саме угорські лікарі порекомендували їй переїхати жити до більш холодної країни. Вона таку пораду спочатку не сприйняла і була категорично проти. Та згодом її чоловік і сам запропонував виїхати до Канади, де живуть його родичі і де клімат більш сприятливий для Марії.

- Станіслав, мій чоловік, родом зі Львівщини. У нього до Канади виїхала і сестра, і мати з батьком, і брат із дружиною.

 

Мені, чесно кажучи, не хотілося змінювати прописку, бо в нас все подобалося, усе повністю влаштовувало… крім самопочуття. А холод я взагалі не люблю.

 

Однак заради мого здоров’я ми прийняли рішення, що подаємо документи і готуємося до переїзду, – каже Марія.

Наразі чоловік українки працює у будівельному бізнесі, жінка поки доглядає сина. Але вона має музичну освіту, тому веде уроки співу у недільній школі. Природа Канади дещо нагадує закарпатську, але там набагато холодніше, каже Марія:

- Тут є все – потічки, водоспади, струмки, гори… але зима, здається, нескінченна. Кажуть, що якось у одному селі зафіксували у січні температуру -63 градуси морозу! Це – точнісінько, як на Марсі!

 

А загалом у середньому морози до 20 градусів. Снігу буває багато. Нанесе такі кучугури, що вікна не видно. Але люди дуже дружні і не чекають, коли приїдуть спеціальні служби, самі навіть посеред ночі можуть почати розгрібати намети.

 

Чистять не лише собі, але й сусідам.

 

Тут дуже розвинений туризм, охочих із усього світу помилуватися північним сяйвом страшенно багато. Також є чудові гірськолижні курорти, усілякі тури до озер, які просто зачаровують, – запевняє закарпатка.

Також наша землячка переповідає, що канадці люблять домашній затишок і сімейні вечори перед телевізором. Кухня відрізняється від нашої. Зазвичай люди замовляють собі їжу з ресторану, бо мало хто витрачає час на приготування їжі.

Українка ж має час і готує родині традиційні страви – голубці, гомбовці, лангоши, картопляне пюре, котлети, салати, бограча. Каже Марія, що до цих страв вже привчила своїх канадських друзів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень