Прапори Угорщини на садочках Закарпаття: Орбан робить заяву, наша депутатка здійснює демарш (ФОТО)

Друзі Путіна намагаються бити в спину Україні

«У підсумку, тільки сліпий не бачить, що влада Угорщини веде антиукраїнську політику, угорські провладні ЗМІ розповсюджують проросійські фейки та наклепи на президента України Володимира Зеленського, угорські політики роблять заяви, які не сумісні з інтересами України, а представник влади на Закарпатті вперто просуває інтереси угорських політиканів. Так не буде. Бо Закарпаття - це Україна. А голови ОДА міняються як шкарпетки й дуже швидко», - пише у себе в Телеграм-каналі політичний аналітик Юрій Дзямулич, і з цим важко не погодитися.

Буквально сьогодні стало відомо, що Юдіта Петеї – депутатка Закарпатської обласної ради від проорбанівської партії КМКС – на своїй сторінці у фейсбук розмістила фото мапи Закарпатської області, половина якої пофарбована в кольори угорського прапора.

Як пише Мукачево.нет,

Цей пост опубліковано на фоні її поривів до звинувачень про утиски етнічних угорців на Закарпатті.

Ліворуч те само фото, що його пізніше видалила зі своєї сторінки Юдіта Петеї. Сама депутатка - праворуч

Пізніше депутатка видалила фото зі своєї сторінки, вочевидь, зрозумівши, що воно є як мінімум недоречним, а також матиме наслідки.

Зазначається, що

Політики партії КМКС бачать Закарпаття частиною «Великої Угорщини», а Орбана своїм духовним лідером, попри на його проросійськість та ворожі до України погляди.

ВСЕ ПОЧАЛОСЯ З ПРАПОРІВ НА АДМІНБУДІВЛЯХ

Як пояснює Юрій Дзямулич, все почалося з того, що в Мукачево та околицях вирішили поприбирати з комунальних установ самовільно вивішені членами КМКС прапори Угорщини:

«Для загалу поясню, нещодавно у Мукачівській громаді було знято прапори Угорщини зі шкіл, садочків, клубів та будівель сільрад (так, так, вони досі там були), а також демонтовано надписи угорською мовою. І це викликало чималий резонанс в Будапешті та... Москві – на рівні з демонтажем турула у Мукачівському замку.

 

Також було звільнено з роботи члена партії КМКС із директора однієї зі шкіл (був директором 17 років).

 

Що таке партія КМКС – це нібито українська партія, яка є послідовником політики Орбана і його партії Фідес. Це така собі проугорська ОПЗЖ (суть її та сама, тільки одна проросійська і пропутінська, а інша проугорська і проорбанівська)», - пише Юрій Дзямулич.

Віктор Орбан

ДОВІДКОВО:

  • Юдіта Петеї народилася 31 березня 1963 року. У 1990 році закінчила Ужгородський державний університет за спеціальністю «викладач історії та суспільствознавства», Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «правознавство». Заслужений працівник промисловості України. Нагороджена медаллю «За працю і звитягу».
  • Партія КМКС - це одна з двох партій угорців України. Формально абревіатура «KMKSZ» означає «Товариство угорської культури Закарпаття» — під цією назвою партія, як громадська організація, діє поза виборами.
  • Вчора українське МЗС оголосило про виклик посла Угорщини через низку свіжих заяв угорського прем’єра Віктора Орбана, який, зокрема, порівняв Україну з Афганістаном і заявив, що у війнах росіяни традиційно слабші на початку, але пізніше їх «неможливо зупинити».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень