Експерт пояснив, як вижити, якщо рф застосує ядерну зброю

Шанси вижити є

Навіть якщо росіяни застосують ядерну зброю, шанси вижити є. Все залежатиме від того, яка потужність боєзаряду, яким чином бомбу доставлять та куди саме вона влучить. Про те, які є варіанти розвитку подій та чи можна вижити, розповів історик з ядерної зброї Алекс Веллерштейн.

За його словами, під час ядерного удару є як «безнадійні зони», що знаходяться дуже близько до епіцентру, так і території, де можна вижити на 100%. Важливо тільки не ігнорувати небезпеку та вчасно спуститися у сховище.

Атака з повітря

На думку експерта, у випадку, якщо росія вирішить застосувати ядерну зброю, найбільш ймовірним сценарієм буде атака з повітря. Так можна зруйнувати багато будівель. 

- З такими вихідними даними, повторюсь, це приблизні підрахунки, можна очікувати 135 тис. загиблих та 550 тис. поранених.

Приблизно 1,7 млн людей зазнають ефекту вибуху. Наприклад, у них в будинках хоча би виб’є скло. Багато виживуть. Територія, де буде найбільше жертв – це 3 кілометри від епіцентру вибуху, – пояснює Алекс Веллерштейн.

Надалі кількість жертв буде зменшуватись, але все одно буде високою. Не всі стануть жертвами радіації – хтось, наприклад, не зможе вибратися з-під завалів. 

Люди, що отримають сильне опромінення, помруть впродовж місяця. 

- 10-15% з тих, що вижив, помре від раку на якомусь етапі свого життя, саме через дію радіації на організм, – додав експерт.

Радіація може спричинити променеву хворобу, пошкодити ДНК та вплинути на сперму та яйцеклітини. Все це значно підвищує ризик того, що у майбутніх дітей будуть вроджені дефекти. 

Наземний удар

- При наземному ударі кількість миттєвих жертв буде дещо нижча. Цей удар все одно дуже інтенсивний, але обмежений в розмірі. Орієнтовно можна говорити про 75 тис. жертв, – продовжує Алекс Веллерштейн. 

Як зазначає експерт, цей варіант здається кращим лише на перший погляд, адже призведе до більшого забруднення - вітер може розвіяти радіацію на сотні чи тисячі кілометрів.

Симуляція ядерного вибуху від Норвезького нобелівського інституту

Наприклад, якщо скинути бомбу на Київ, а вітер буде дути в західному напрямку, радіація сягне Житомира, Юр’ївки, Білої Церкви.

- Якщо ви будете на вулиці протягом 24 годин – це цілком може вбити. Якщо ви проведете добу в невеликому будинку – ви захворієте. Якщо перечекаєте ці 24 години в укритті, можливо, зможете обійтись без проблем зі здоров’ям, – пояснює експерт.

На деяких територіях можна буде навіть не йти в укриття, але небезпека напряму залежить від того, де ви перебуваєте в момент вибуху та що саме робите.

Джерело: УП Життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень