Взимку в Україні шалено подорожчає картопля: Аналітик здивував прогнозом

До чого готуватися

Вже цієї зими в супермаркетах України картопля може коштувати 50-55 грн за кілограм. Подорожчають також цибуля та зимові сорти яблук, повідомив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка.

Спричинили це (ред. – високі ціни) передусім посуха і твердий ґрунт, що не дозволило в деяких регіонах повноцінно зібрати врожай. Цибулі зараз на ринку достатньо. Пропозиція моркви коливатиметься між цибулю і картоплею. Але на нас очікує ще підвищення податків, тому якогось суттєвого зниження цін, на жаль, не буде, – зауважив Максим Гопка. 

За його словами, на сьогодні середня ціна картоплі на гуртовому ринку сягає приблизно 19-22 грн за кілограм, в супермаркетах вона вже коштує в діапазоні 30-35 грн, а це лише перша половина жовтня.  

Ціни на зимові сорти яблук, за словами аналітика, зростуть з двох причин:

Перше – те, що ми експортуємо доволі-таки багато яблук за кордон і, мабуть, є деякий збільшений попит на зовнішніх ринках. А друге – це зберігання. Технології зберігання яблук трохи складніші і потребують додаткових витрат.

Джерело: Українське радіо

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень