Вже не західна Україна: до яких областей мігрують українці

Від тенденції початку повномасштабного вторгнення не залишилося й сліду

Переїзд до західних областей України уже не найпопулярніше рішення серед вимушених переселенців. Зараз українці частіше переїздять до центральних областей.

Це пов'язано з тим, що західні області не мають навіть екологічних можливостей для розміщення цієї кількості людей. Очевидно, що саме в центральній Україні формуватиметься новий промисловий центр країни, – розповів РБК-Україна демограф, старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Олексій Позняк.

За його словами, переїздять сюди не тільки люди, вони переміщають і свій бізнес.

Робоча сила більше сконцентрована у центральних регіонах. Плюс східні області не є безпечними. Є ще одна категорія – прикордонні області з Росією і Білоруссю, які ще довго не будуть абсолютно безпечними. Це ще один плюс для того, щоб розміщувати виробництва і на перспективу саме у центральних областях, – додав демограф.

А от переїзд з міста до села Олексій Позняк вважає короткочасним трендом. Експерт пояснює це тим, що для людини, яка ніколи не жила в селі й не займалася сільським господарством, це складне завдання. При цьому й дистанційно працювати можуть не всі.

Відповідно до розрахунків демографів, впродовж наступних 10 років кількість населення в Україні становитиме близько 30 мільйонів  осіб. Це оптимальна кількість, яка дозволить Україні нормально функціонувати й розвиватися, однак досягти цього можна лише за певних умов.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень