Селяни проголосували на самопроголошеній виборчій дільниці

У селі Соснівка Конотопського району Сумської області організували голосування виборців на незаконно створеній виборчій дільниці

Про курйозну ситуацію із кримінальним відтінком написала у Facebook голова громадської організації «Опора» Ольга Айвазовська. 

"Село Соснівка, Конотопський район, Попівська ОТГ, Сумщина. Працює незаконна ДВК, яка організовує голосування до сільської ради, громади, яка відмовляється входити до складу ОТГ. Діє вона за ідентичним номером, як і дійсна ДВК - 590211.Бюлетені надрукували самостійно", - повідомила Ольга Айвазовська.

За словами предстаниці "ОПОРИ" біля фейкової дільниці грає музика і людей запрошують на голосування, вони йдуть на самопроголошену дільницю замість справжньої, а на справжній дуже низька явка, адже вона в глибині села знаходиться і біля неї нічого не відбувається, люди не знають, що туди насправді потрібно йти.

Пізніше місцева поліція повідомила, що голосування на фейковій дільниці було припинено, проводяться слідчі дії. 

Наразі з‘ясовано, що до організації цієї «виборчої дільниці» може бути причетний  один із місцевих підприємців, проте  дана інформація уточнюється.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за  ч. 3 ст. 157 КК України «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача». Встановлюються всі обставини події. 

За оцінками юристів ОПОРИ відбулося порушення законодавства відповідно до статей ККУ:

Стаття 353. Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи - членами комісій. Карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Те саме діяння, пов'язане з використанням форменого одягу чи службового посвідчення працівника правоохоронного органу, карається обмеженням волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень