Зачинені дільниці, кабінки «для лялькового театру» та інші порушення, які зафіксували на виборах

У перші години роботи

Перші порушення на виборах уже зафіксували спостерігачі. Про це повідомляє «Українська правда».

За даними організацій «ОПОРА» і «Чесно», а також МВС, у перші години роботи дільниць спостерігачі устигли помітити передчасний початок голосування, нестачу скриньок і кабінок для голосування.

Члени комісій приходили без масок та рукавичок, деякі виборчі дільниці взагалі не поспішають відкриватися.

У Києві 8 дільниць почали роботу із запізненням. Деякі  більше, ніж на півгодини.

Зокрема, у Києві не відкрилася дільниця на Виноградарі. Черга з людей чекала на можливість проголосувати. Молодий голова комісії пояснив, що «не впорався», оскільки став головою з 12 жовтня та не розібрався в процесі.

Відзначається, що на цій дільниці були неправильно встановлені пломби на скринях, їх перепломбували. Але частина охочих проголосувати розійшлася.

Через процедурні моменти затрималося відкриття й інших дільниць.

За повідомленням руху «Чесно», у Харкові члени ДВК вирішили, що коронавірус їм не страшний і прийшли без масок і рукавичках. Крім того, членам комісій, що їхатимуть на голосування по домівках, не видали захисні костюми.

У Житомирі на двох виборчих дільницях узагалі немає кабінок для голосування.

А на одній з дільниць, що в музичній залі дитсадка кабінку зробили з ширми для лялькового театру. «ОПОРА» відзначає, що така ситуація і на багатьох інших ДВК по місту. 

Голова житомирської ТВК Оксана Плис повідомила, що виконавець робіт не встиг виготовити і поставити вчасно кабінки. За її словами, наразі виходять з положення як можуть.  

Випадки з нестачею інвентарю фіксують і на Київщині. Зокрема, не вистачає скриньок для голосування та пломб, і знову ж таки – кабінок.

У Білій Церкві що в Київській області засідання комісії розпочалося раніше 7:15, що є порушенням закону. На Хмельниччині члени комісії вкинули у скриньки контрольні листи о 6:47 і без печаток.

А у селі Йосипівка, що на Хмельниччині голосування розпочалося раніше встановленого часу – перший виборець проголосував о 7:50.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень