Вулиці Пушкіна у Рівному більше не буде

Після обговорень громадськості та депутатів вулиці обрали іншу назву

Вулиці Пушкіна у Рівному більше не буде.

Після початку повномасштабної війни у місті почали активний процес декомунізації – перейменування вулиць та демонтаж радянських символів. Попередньо вулицю Пушкіна, яку зазвичай рівняни асоціюють з управлінням поліції, хотіли назвати на честь поета Грицька Чубая.

Однак потім пропозицію переглянули. Нагадаємо, у травні на Запоріжжі внаслідок ракетного удару загинули 5 бійців КОРДу.

Тож вулиці вирішили дати назву Героїв поліції.

Це рішення підтримав 31 депутат.

Загалом на сесії розглянули питання про перейменування 60 вулиць.  Деякі вулиці отримали старі історичні назви, як от вулиця Лермонтова тепер стала вулицею Казимира Любомирського. Чимало вулиць тепер називатимуться іменами наших сучасників – рівнян, які загинули на полі бою, виборюючи свободу та незалежність України. Є й такі вулиці, що носитимуть імена відомих історичних постатей. 

Частину пропозицій депутати погодили, а частину, наприклад перейменування вулиць Ювілейної та Ушинського, повернули на довивчення. 

Також виникла суперечка щодо вулиці Лєскова, яку пропонували назвати Куток. За словами депутата Анатолія Чугуєвця, усі мешканці проти такої зміни. Тож це питання відклали. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень