«Вторгнення неможливе фізично», або Чому Британія та Америка – нагнітають? (ФОТО/ВІДЕО)

Керівництво України заперечує те, що декларують Байден та Борис Джонсон

У це важко повірити, але…

Секретар Ради Нацбезпеки України вже вп’яте чи вшосте відкрито заперечує все те, що виголошують керівники Британії та США й те, що невтомно тиражують їхні ЗМІ.

По суті, дії Києва виглядають як відкрита непокора та демарш.

У той час, як посольства англосаксів демонстративно пакують валізи, нагально евакуюючи членів родин дипломатів перед лицем загрози вторгнення Росії на територію України, той самий Олексій Данилов виходить перед телекамери й заявляє, що подібне вторгнення не є можливим навіть – фізично:

«Ми не бачимо жодних підстав для того, щоб були твердження про повномасштабний наступ на нашу країну. Це неможливо зробити навіть фізично».

Цієї ж думки дотримується й Олексій Резніков – Міністр оборони України:

«Підстав вважати, що завтра буде вторгнення, з точки зору військових не існує», - заявив він, відповідаючи на запитання журналістів у кулуарах Верховної Ради у вівторок, 25 січня. 

Те ж саме прямим текстом говорить і лідер парламентської більшості Давид Арахамія. Каже, що росіян по периметру не більше, ніж було ще весною, а їхні намети стоять переважно напівпорожні.

Характерно, що весь цей антиамериканський демарш відбувається під керівництвом Президента України, який чомусь не хоче на догоду Лондону та Вашингтону розпалювати бойові дії та влаштовувати тут війну.

ЩО ЗА ГРУ ВЕДУТЬ БРИТАНІЯ ТА США?

Уже навіть найбільші прихильники англосаксів в Україні змушені визнати, що з усім тим нагнітанням довкола України наші вірні партнери явно щось перегинають палку. Чому?

Головних версій є дві.

ВЕРСІЯ №1

Захід не може прямо виконати забаганки Путіна, висловлені в його умовному «Ультиматумі», але, якщо йдеться про те, щоб не приймати Україну до НАТО, то є інший варіант.

Захід може запропонувати Путіну (чи вже запропонував), що він викрутить нам руки і таки змусить Україну приступити до виконання Мінських Угод, підписаних колись Петром Порошенком.

Ці угоди багато хто в Україні вважає катастрофічними. Включно з тим самим Петром Порошенком, який їх колись був підписав, а тепер вимагає підписане ним – ні за що – не виконувати.

Так чи інакше, але за цією версією, все, що ми чуємо від західних лідерів та читаємо в їхніх ЗМІ, це все БЛЕФ.

 

Його мета – зробити Київ та народ України більш поступливими.

 

І сумирними. Поки цей весь маневр ніяких плодів не дає.

 

Тому розглядається й інший варіант.

ВЕРСІЯ №2

Захід реально хоче Війни на території України. Така війна йому просто – потрібна.

Причин є дві. Як мінімум основних – дві.

Для Америки причина це – катастрофічна ситуація в економіці.

При цьому говорять не про фактичні і наявні вже сьогодні проблеми, а про те, що може статися от-от.

Щось, що нагадуватиме Велику Депресію.

Колапс, мовляв, відбудеться через те, що Федеральний Резервний Банк вирішив припинити  емітувати долар, підвищивши облікову ставку в цілях боротьби з інфляцією.

 

Дехто впевнений, що це, власне, й може призвести до колапсу. Мовляв, якою б поганою не була інфляція, це краще, ніж занурення економіки в піке депресії.

Так чи інакше, на тлі завершення епопеї КОВІДом, для Америки потрібне щось, що могло б пояснити економічний катаклізм, який насувається на неї, та з нею – на нас усіх.

Дехто припускає, що велика війна десь у Європі могла б стати гарним прикриттям – для невідворотного.

Згідно з цією теорією, Україна б мала підіграти компанії нагнітання істерії та ескалації, аби спробувати перевести напруженість у стосунках з Росією у повномасштабну гарячу війну на своїй території. Можливо навіть ракетними та авіаударами.

В межах цієї концепції Британію діяти в фарватері США спонукає не лише вірність англосаксонській політичній традиції, але й...

Bнутрішні проблеми Бориса Джонсона, якого всі хочуть побачити – у відставці.

Причин на те є багато, але одна з основних - КОВІД і те, як британців нещадно заганяли в локдаун.

При тому, що сам кабінет міністрів у періоди локдаунів влаштовував своєрідні «паті в нашій хаті». Точніше – групові пікніки на задньому дворику Даунінг стрит.

Так виглядає внутрішнє планування та задній двір "британського кремля": офіс прем'єр-міністра на Даунінг Стрит, 10

Нам може здаватися дивним, а там – у Британії – величезний скандал через це. Справою займається Скотланд Ярд, і статті про неї щодня йдуть першими у всіх виданнях.

Ну, а другим номером (хоч і не завжди та не в усіх виданнях) йде Україна та героїчні намагання Британського уряду стати на захист цієї країни, якій «Росія приставила пістолета до голови», як заявив сьогодні все той же Борис Джонсон.

"З вином і Сиром": Члени британського уряду зняті за груповим порушенням локдауну. Вважається, що таких "вечірок" вони влаштовували багато.

Джонсону теж потрібна війна в Україні і чим швидше.

Бо інакше – відставка. Можливо, навіть до весни.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень