Встановив ксенони – готуйся до штрафу

Автомобілістам варто знати

[media=204447]Заміна ламп фар на ксенонові безумовно створює кращу видимість для водія. Проте таке світло може засліплювати зустрічних водіїв, створюючи аварійно небезпечну ситуацію. Особливо це стосується встановлення ксенонів у непристосовані заводом-виробником фари.

У фари автомобіля можна встановлювати лише ті лампи, як передбачені заводом-виробником

Якщо конструкцією автомобіля не передбачені ксенонові лампи, то самостійно змінювати тип ламп ЗАБОРОНЕНО. Також не дозволено використовувати ксенони без автоматичного коректора кута нахилу фар та пристроїв для очищення фар. Експлуатація автомобіля у такому випадку заборонена.

[media=204448]Поліцейські кваліфікують такі дії як «використання фар з порушенням вимог відповідних стандартів», що тягне за собою штраф 425 грн. Якщо протягом року поліція зафіксувала порушення повторно, то водій може бути позбавлений права керування від 3-х до 6-ти місяців.

Крім цього, поліція зобов’язана тимчасово затримати автомобіль шляхом блокування до усунення несправностей чи доставки на штрафмайданчик.

Тому перед тим як вирішите встановити ксенони на свій автомобіль, з’ясуйте, чи передбачено це заводом виробником.

Маркування і тип ламп, які можна використовувати у фарах, вказано на самих фарах. В інакшому випадку – можете позбутися посвідчення водія та автомобіля.

За матеріалами видання Дорожній Адвокат

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень