Всмоктуються через шкіру: Хвороби, причиною яких може бути ТУАЛЕТНИЙ папір

Насправді він не такий безпечний, як може здаватися

Туалетний папір – незамінний предмет особистої гігієни. Однак він не такий безпечний, як може здаватися. Так, вчені зі США провели експеримент, результати якого шокували всіх. Шкідливі хімікати, виявлені у складі туалетного паперу, є причиною багатьох захворювань.

Учасники експерименту провели перевірки 21 бренду туалетного паперу з Північної та Південної Америки, Західної Європи та Африки та виявили у всіх зразках перфторовані хімічні речовини (PFAS) або «вічні хімікати». Їхня небезпека в тому, що вони майже НЕ розкладаються у природних умовах.

Туалетний папір з унітаза разом із каналізаційними водами відправляється в очисні споруди, а звідти — на сільськогосподарські поля та природні водойми. Важко навіть уявити, що відбувається далі.

Вчені довели, що «вічні хімікати» можуть всмоктуватися в організм через шкіру. При цьому їх активно використовують не тільки при виробництві туалетного паперу, а й для:

  • фарбування одягу, килимів та упаковування для їжі;
  • створення стійкої та блискучої косметики;
  • виробництва брудо- та водовідштовхувальних покриттів кухонного посуду.

Яку шкоду для здоров'я несе туалетний папір

PFAS - це група з 4,7 тисячі штучно синтезованих речовин. Найвідоміший із них тефлон. І він входить до складу туалетного паперу.

Потрапляючи в організм людини, ця речовина підвищує ризик розвитку раку, вад розвитку у новонароджених, захворювань печінки та щитоподібної залози, проблем з гормонами.

Деякі хімічні сполуки, що входять до складу туалетного паперу, ще погано вивчені. Але є докази, що негативно впливають на репродуктивну систему.

Шкоду здоров'ю завдає будь-який туалетний папір, навіть біорозкладний і з вторинної сировини.

 

А ароматизований туалетний папір може дратувати уретру і призводити до інфікування сечовивідних шляхів у жінок.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень