Все, як у Європі: безготівковий розрахунок з’явився у тролейбусах Рівного (ФОТО)

Сплатити за проїзд можна карткою або онлайн

Міський голова Рівного Володимир Хомко став першим рівнянином, який скористався безготівковим розрахунком у громадському транспорті

У Рівному запровадили електронний квиток. Безготівковий розрахунок тепер можливий у всіх тролейбусах міста.

Рівняни можуть оплатити проїзд, скориставшись інтернет-банкінгом або ж банківською карткою (Pаy Pass). Доступна така послуга у системі «Ощадбанку» та «Приватбанку».

 

Купити квиток за допомогою QR-коду відзавтра можна буде у будь-якому тролейбусі, а от картки прийматимуть поки лише у 20 одиницях міського електротранспорту.

Саме стільки мобільних валідаторів місто отримало від компанії «VISA Україна», наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко:

Зараз це тестовий режим, у нас є 20 валідаторів. Як тільки ми це все випробуємо, обладнаємо ними усі тролейбуси міста. А згодом, якщо рівнян усе влаштовуватиме, то вимагатимемо таких нововведень і від маршрутників.

Це - один із 20-ти отриманих містом мобільних валідаторів. Розрахуватися карткою можна лише через PayPass

Мені здається, ми обрали дуже вдалий період, адже всі їздять виключно за гроші – немає зараз пільгових перевезень і тролейбуси їздять у режимі спецперевезень, тож пасажирів також менше. Так рівнянам буде простіше адаптуватися до нововведення.

 

Ми довго до цього йшли, бо виникли проблеми з програмним забезпеченням. Довго не могли налагодити облік саме пільговиків, бо надали їм пільгу окремо від держави і це створило проблему з налаштуванням програми, - розповів очільник міста.

Як зазначив директор регіонального управління «ПриватБанку» у Рівненській області Юрій Войтенко, Рівне стало 26-м містом України, де запровадили онлайн-розрахунок за проїзд.

Директор регіонального управління «ПриватБанку» у Рівненській області Юрій Войтенко

На купівлю квитка треба менше 30 сек. Крім того, пасажири мають можливість обрати в додатку звичайний або пільговий квиток.

Щоб скористатися QR-кодом потрібно просто мати будь-яку картку «ПриватБанку» і встановлений мобільний додаток «Приват24». У всіх тролейбусах міста є WiFi, тож увійти в додаток – не проблема.

 

У разі потреби можна купити і закомпостувати відразу кілька квитків – на всю сім’ю. Головне – після оплати квитка через додаток не закривати спеціальне віконце у програмі, аби контролер впевнився у тому, що проїзд оплачений, - наголосив Юрій Войтенко.

Ось такі QR-коди розмістять у кожному тролейбусі. Щоб скористатися ними, потрібно увійти в додаток "Приват24" і відсканувати цей код

У програмі влаштований спеціальний таймер, розрахований на годину. Однак схитрити і спробувати впродовж цього часу покататися у різних тролейбусах не вийде, адже в додатку буде вказаний номер тролейбусного маршруту, розповів представник банку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень