Все вирішиться за три місяці: в Євросоюзі зробили гучну заяву про війну в Україні (ФОТО)

Часу для роздумів більше немає

Посол США Емі Гутманн, прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер, президент Комісії ЄС Урсула фон дер Ляйєн, генерал НАТО Єнс Столтенберг та генеральний директор Axel Springer Матіас Депфнер (зліва направо) Фото: Деніел Біскап

Війна в Україні може прийти до розв’язки у найближчі 3 місяці, якщо Захід не відновить нам підтримки. Саме тому західні союзники мають перестати гаяти час у нерішучості.

Таку думку озвучив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції. Його слова наводить Укрінформ.

Він зазначив, що в Європі не всі політики та прості люди зрозуміли, що живуть «в ситуації війни», і це потребує абсолютно нових підходів.

«Не варто говорити «давайте подивимося наступного місяця на Раді глав МЗС». Ні, через три місяці ситуацію вже буде вирішено на полі бою».

Жозеп Боррель

При цьому Боррель зазначив, що ЄС уже виділив 28 мільярдів євро на пряму військову допомогу Україні, що є рекордною сумою допомоги для країни у стані війни.

Він також нагадав, що постачання кожного нового виду техніки та озброєнь викликало широкі дискусії всередині блоку, проте якби Європа була більш рішучішою, то ситуація на фронті зараз могла бути зовсім іншою.

«Leopard? «Ні, це може призвести до ескалації». Пізніше ми поставляємо Leopard. Постачання Patriot? «Ні, це шлях до ескалації». Пізніше ми поставили Patriot. Якби ми менше вагалися в наших рішеннях, ймовірно, ця війна була б іншою», — додав головний дипломат ЄС.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень