Все вирішили соті секунди. Романчук – у фіналі чемпіонату світу

Він єдиний представник України

Михайло Ромачнук. Фото - Суспільне.
Михайло Ромачнук. Фото - Суспільне.

Рівнянин, плавець Михайло Романчук - у фіналі чемпіонату світу з плавання на дистанції 800 метрів вільним стилем. Він зміг вийти до фіналу з найкращим результатом у кваліфікації, повідомляє Суспільне.

Для Романчука це був уже другий старт на чемпіонаті світу-2022 в Будапешті: на дистанції 400 метрів вільним стилем кваліфікації він не подолав.

На 800-метрівці Михайло був єдиним українцем, адже Сергій Фролов, який неодмінно виходив до фіналу на останніх ЧС та Олімпіаді, не змагається на турнірі в Будапешті.

Романчук змагався у третьому кваліфікаційному запливі з чотирьох. Основне завдання - потрапити до вісімки найкращих за часом, які проходили до фіналу.

У своєму кваліфікаційному запливі головним суперником Михайла Ромачнука за найкращий час був німець Флоріан Веллброк - 2-разовий призер Олімпійських ігор у Токіо («золото» у плаванні на відкритій воді, 10 км та «срібло» у 1500-метрівці вільним стилем).

 

Романчук та Веллброк майже однаково пропливли усю дистанцію, на фініші українець випередив опонента на 0.05 секунди.

 

Романчук показав час 7:44.75, і цей результат зрештою став найкращим загалом у кваліфікації.

До фінального запливу відібралися по чотири плавці з третього та четвертого кваліфікаційних запливів.

Боротися за медалі у фіналі будуть четверо найкращих плавців Олімпіади-2020: чемпіон Боббі Фінке, срібний призер Грегоріо Пальтріньєрі, українець Михайло Романчук та німець Флоріан Веллброк.

Фінал на дистанції 800 метрів вільним стилем на чемпіонаті світу-2022 відбудеться у вівторок, 21 червня, о 19:02 за київським часом. Михайло Романчук буде першим українцем плавцем, що змагатиметься у фіналі світової першості 2022 року.

Водночас в України уже є дві медалі чемпіонату світу: два «срібла» завоювала збірна з артистичного плавання.

А після фіналу на 800 метрів Михайло Романчук змагатиметься ще на трьох дистанції: 1500 м вільним стилем у басейні, а також запливи на 5 та 10 км на відкритій воді.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень