«Все починається з ядерного пострілу москви, після чого НАТО відповідає невеликим ударом», Або що насправді значать погрози путіна 

Що станеться, якщо буде застосована ядерна зброя росією або проти росії?

Фотоколаж - Центру Разумкова
Фотоколаж - Центру Разумкова

Останніми тижнями президент рф неодноразово погрожував світові ядерною зброєю. Про те, наскільки реальний такий розвиток подій пише Українська правда у статті «Як закінчиться війна: вісім практичних сценаріїв».

У своєму зверненні щодо початку війни в Україні путін застеріг «тих, у кого може виникнути спокуса втрутитись в події», і пригрозив, що «відповідь росії буде негайною і призведе до таких наслідків, з якими у своїй історії ще ніколи не стикались». 

Далі ядерні погрози були підкріплені наказом перевести сили стримування російської армії в особливий режим несення бойового чергування.

 

Основу цих сил, згідно з даними міноборони росії, становлять ракетні та авіаційні комплекси міжконтинентальної дальності та ядерні сили.

Наразі росія має 1 588 боєзарядів, встановлених і готових до використання.

 

З них 812 зарядів на наземних мобільних і шахтних балістичних ракетах, 576 – у морі на балістичних ракетах підводних човнів і 200 для важких бомбардувальників. 

За потужністю розрізняють стратегічну і тактичну ядерну зброю.

Потужність тактичної ядерної зброї може становити менше однієї кілотонни, тобто менше тисячі тонн вибухової речовини у тротиловому еквіваленті. 

 

 

Стратегічна ядерна зброя містить потужність від 400 до 800 кілотонн.

 

Для порівняння, бомба скинута на Хіросіму під час Другої світової війни, важила 15 кілотонн і призвела до загибелі 146 тисяч людей, загальне населення Хіросіми складало тоді 245 тисяч осіб. 

Отже, потенційними наслідками від подібного удару в 1 кілотонну можуть бути загибель десятків тисяч людей та повне руйнування обласного центру, з утворенням радіоактивної зони відчуження в радіусі десятків кілометрів.

Фактично це знищення цілого району однієї з областей України.

Експерти побоюються, що путін може вважати тактичну ядерну зброю «звичайною зброєю», яка не перевищує поріг ядерної війни.

Із супутників на початку війни були помічені на території Білорусі та на сході від України мобільні пускові установки рф Іскандер-М, ракети з яких рухаються на швидкості 450 км/год та можуть нести як звичайні, так і ядерні заряди.

 

До того ж тактичні ядерні боєголовки можна розміщувати на крилатих ракетах, і запускати з літаків, кораблів або з землі.

Російська доктрина атомної війни стала відома як «ескалація для деескалації», тобто розбиті російські війська можуть стріляти ядерною зброєю, щоб приголомшити супротивника. 

У 1999 році, наприклад, велике польове навчання рф моделювало атаку НАТО на Калінінград.

 

На навчаннях російські сили зазнавали поразки, поки москва не обстріляла Польщу та Сполучені Штати з ядерної зброї.

Незрозумілою також лишається потенційна реакція Заходу на подібні дії Кремля.

Адже розпочинати повноцінну ядерну війну у світі у відповідь на тактичний удар росії, може бути неприйнятним рішенням. 

 

Хоча з великою ймовірністю, після тактичного ядерного удару з боку росії, Захід буде вимушений увійти в пряме, хоча б і не ядерне збройне протистояння.

 

Проте зворотна реакція кремля на відповідь Заходу є непередбачуваною. 

Можна розраховувати на те, що накази керівництва рф про застосування стратегічної ядерної зброї будуть саботовані, адже це означало б в кінцевому результаті початок ядерної війни й знищення людства. 

У разі саботажу російська армія і режим будуть повністю розгромлені союзницькими військами.

 

А от у разі невтручання Заходу у відповідь на застосування путіним ядерної зброї – росія отримає зелене світло для розширення агресії на Європу.

 

Що зрештою однаково призведе до необхідності прямої війни НАТО з рф. 

Отже, сценарій застосування ядерної зброї залишається можливим і ризикованим для усього світу, але Україна в такому разі перестає бути самотнім учасником бойових дій проти агресії кремля. 

Симуляція, розроблена експертами Принстонського університету,

починається з попереджувального ядерного пострілу москви, після чого НАТО відповідає невеликим ударом, починається війна, яка за декілька годин вб'є 34 мільйони людей та поранить 58 мільйонів по всьому світу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень