ВПО позбавлять виплат з 1 лютого: чи можливо зберегти грошову допомогу?

Відомі деталі

За новим регламентом, частина ВПО, яка отримувала фінансову підтримку до 1 серпня 2023 року, може втратити право на допомогу з кінця січня 2024 року.

Однак, Мінсоцполітики України розробило проєкт постанови, який передбачає продовження виплат для цієї категорії громадян.

Основні критерії для продовження виплат

Дохідний критерій. Виплати зберігаються для тих, чий середньомісячний сукупний дохід на особу не перевищує 9444 гривень (четверо прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність).

Соціальний критерій. Право на виплати мають отримувачі, серед яких є особи, які доглядають за дітьми до 6 років, хворими на тяжкі захворювання, особами з інвалідністю, багатодітні сім’ї, та інші категорії, зазначені в постанові.

Критерій економічної активності. Особи, які працевлаштовані, зареєстровані як підприємці, або отримали підтримку для розвитку власного бізнесу, також можуть розраховувати на продовження виплат, якщо їх дохід не перевищує 7083 гривні (три прожиткові мінімуми).

Зазначається, що максимальний термін виплат допомоги становить 12 місяців з моменту її призначення, тому подальше продовження на 6 місяців не передбачено.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень