Вона була світилом: Померла викладачка РДГУ (ФОТО)

Вона зробила значний внесок у розвиток сучасної української лексикології та лексикографії

Сумна звістка сколихнула колектив філологічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету. Напередодні померла викладачка Галина Миколаївна Вокальчук.

Вона була доктором філологічних наук і професором кафедри української мови. Їй було 64 роки. 

Галина Вокальчук родом з Дніпропетровської області. У 1981 році з відзнакою закінчила філологічний факультет Рівненського державного педагогічного інституту.

 

Працювала вчителем української мови та літератури в середній загальноосвітній школі № 1 м. Рівного.

 

 

Із 1984 працювала в РДГУ і досягала професійних висот.

Галина Миколаївна зробила значний внесок у розвиток сучасної української лексикології та лексикографії. Засновниця та науковий керівник лексикографічних лабораторій «Острозький неограф» і «NEOLEX-Рівне».

Під її керівництвом вийшло 9 випусків лексикографічної серії «Українська індивідуально-авторська неографія», захищено 5 кандидатських дисертацій.

Незавершеною залишилася масштабна праця «Словник українського спротиву (неологія доби російської агресії 2014–2024 рр.)».

На сторінці факультету у Фейсбуці опублікували такий допис:

- Галина Миколаївна була красивою і доброю жінкою, принциповою і порядною людиною. Із болем у серці усвідомлюємо, що вже ніколи не відчуємо її підтримки, не скористаємося мудрими порадами, не побачимо чарівної посмішки.

 

З останнім подихом Галини Миколаївни осиротіли люблячий чоловік, двоє синів, четверо внуків. Щиро співчуваємо родині.

 

Світла пам'ять про Галину Миколаївну – талановитого викладача, знаного науковця, неординарну особистість – завжди буде жити в наших серцях.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень