Вогонь – не іграшка: Пожежі в екосистемах на Рівненщині завдали збитків на понад 17 млн грн

Збитки від пожеж надто дорогі

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

60 пожеж на відкритих територіях та в природних екосистемах з початку року зареєстрували на Рівненщині.

Це 17% від загальної кількості пожеж, що виникали у Рівненській області цього року. Матеріальні збитки внаслідок цих займань становлять понад 17 млн гривень, – повідомив заступник начальника відділу пожежної безпеки ДСНС у Рівненській області Юрій Попеско.

Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають внаслідок людської недбалості. Це спалювання листя, сміття, трави та розведення вогнищ у лісах в суху погоду.

На фото Юрій Попеско
На фото Юрій Попеско

Хтось під час робіт на земельній ділянці вирішує спалити сміття, опале листя, через вітер вогонь розповсюджується на сусідні ділянки, будівлі, техніку. Такі пожежі завдають чималих матеріальних втрат людям і державі. Хтось – вирішив розпалити вогнище у непризначеному для цього місці, вогонь розповсюджується на лісові масиви, по сухій рослинності розходиться на великі площі, – зауважив Юрій Попеско.

Він також зазначив, що цього року за самовільне спалювання сухої рослинності до адмінвідповідальності притягнули вже понад 80 осіб.

Втім, варто пам'ятати, якщо займання поширилося на великі території, чи призвело до загибелі людей, то штрафом не обійдеться. Тоді передбачена вже кримінальна відповідальність. Стаття 270 КК України передбачає обмеження або позбавлення волі та строк до 3-х років. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень