Водою із Кишковою Паличкою щоденно поливають вулиці Рівного: Це нормально?

Що каже Сафонов

Днями у Рівному оприлюднили результати лабораторних досліджень якості води у Басівкутському озері. Там вкотре виявили кишкову паличку, а відтак купатися у такій воді не рекомендують.

Проте водою з Басівкутського озера користуються й для технічних потреб – зокрема поливають у спеку вулиці міста.

- Кишкова паличка, органічне забруднення фіксується вже останніх два десятки роки. Нічого невідомого чи неочікуваного ми не побачили - це відбувається уже 20 років.

 

Спеки ще немає, вода прохолодна, а кишкова паличка вже є. Це говорить про стабільне забруднення, - пояснив головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов

«Тільки не пийте її», - каже Сафонов

За його словами, хоч забруднення є, все ж не настільки сильне, аби відмовитися використовувати воду для поливання вулиць.

- Навіть якщо на вас на вулиці ця вода попаде, нічого страшного. Ніяких пересторог щодо цього немає. Аби не пити цю воду, а щодо іншого проблем не буде.

 

Ми хоч і не даємо рекомендацій купатися, але насамперед це стосується дітей. Вони пірнають й вода може потрапити в ніс та рот, і от у цьому є небезпека. А досвідчені, дорослі люди знають як купатися, - каже Роман Сафонов.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень