Водні смерчі над Балтійським морем - європейські туристи налякані

Рідкісне погодне явище неабияк налякало відпочивальників на пляжах

У понеділок, 19 липня, у кількох населених пунктах Польщі на узбережжі Балтійського моря можна було спостерігати за незвичним для цих широт явищем - водяними смерчами.

Про це повідомляє Radio Zet

Торнадо бачили туристи, які відпочивали на пляжах містечок Владиславово, Леба, Халупа, Юрат, Ястарня та кількох інших. Було зафіксовано щонайменше вісім таких смерчів. У деяких місцях можна було спостерігати два вихори одночасно.

Явище застало відпочивальників зненацька - багато з них злякались та почали тікати з пляжу. 

Метеорологи стверджують, що причиною смерчів стали сприятливі погодні умови, зокрема, велика кількість купчастих дощових хмар.

Водяний смерч - це вихор, що виникає над поверхнею води: океаном, морем чи великим озером. За механізмом утворення водяні смерчі нагадують слабкі торнадо, які існують лише 15-30 хвилин. Це явище більш поширене у тропічних широтах і дуже незвичне для Польщі. 

https://www.youtube.com/watch?v=-wMDmn5ss2Q

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень