Водіїв, яким більше ніж 65 років, зможуть позбавити прав: в чому причина?

Це може статися вже в січні 2024 року

Уже в січні 2024 року наберуть чинності нові норми ЄС. Зокрема, водіям від 65 років доведеться пройти психологічне обстеження для продовження дії водійських прав.

Мета запровадження цих норм - підвищення безпеки дорожнього руху. Це частина діяльності ЄС в рамках проєкту «Vision Zero», метою якого є зменшення кількості ДТП і, як наслідок, зменшення смертельних випадків.

Психологічні тести, які проводитимуть для осіб віком від 65 років під час відновлення водійських прав, мають на меті виявити можливі проблеми з концентрацією та оцінити загальний психічний стан літніх водіїв.

 

У разі негативного результату продовжити права керування транспортним засобом буде неможливо.

Проте на цьому плани Єврокомісії не закінчуються. Посадовці розглядають ідею запровадження курсів підвищення кваліфікації для водіїв, яким більше ніж 70 років. Також в ЄК не виключають видачу літнім водіям документа на менший термін – наприклад, на 5 років.

Деякі експерти настільки суворі, що пропонують для людей, яким більше ніж 75 років, призначати огляди щороку. Водії у віці від 65 до 75 років будуть змушені проходити огляд кожні 2 роки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень