Водії раптово почали пересідати на «механіку»

Все заради кайфу

Сьогодні автоматичною коробкою передач нікого не здивуєш. Механічна – оце вже дивовижа. Втім, у США намітилася цікава тенденція – водії все частіше обирають «механіку».

За останні два роки частка автомобілів з механічною КПП на ринку США зросла майже вдвічі.

Так, у 2021 частка авто з «механікою» становила менше ніж 1%, цього року – вже 1,7%. Зростання ніби невелике, але зважаючи на тотальне домінування «автомата», тенденція досить помітна.

Найбільший дилер уживаних машин у США CarMax відзначає зростання продажів «механіки» на 2,9% минулого року. Найпопулярніші моделі – Honda Civic, Ford Mustang, Subaru WRX та Jeep Wrangler.

Виробники вже відреагували на попит – Toyota додала «механіку» в комплектації Supra й Tacoma для моделей 2024 року.

В чому причина повернення до «механіки»? Фахівці кажуть, що в емоціях. Багатьом водіям важливо відчувати контроль над автомобілем, вони отримують насолоду від ручного перемикання передач. З «механікою» водії почуваються крутими драйверами з повною свободою дій, тож готові пожертвувати всім зручностями «автомата».

Джерело: MMR

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень