3 шкідливі звички автомобілістів, які гублять автоматичну коробку передач

Акуратно треба із коробкою

[media=207544]Коробка передач - один з найбільш вразливих агрегатів автомобіля. Особливо, якщо це автоматична трансмісія. Інколи навіть досвідчені автомобілісти мають низку шкідливих звичок, які прискорюють її зношення.

1. Різкі ривки

Будь-який автомобіль не любить різких стартів, проте саме автоматична трансмісія найбільше. Багато водіїв просто не замислюються над цим і різко дають газу, як тільки спалахує зелене світло на перехресті. Така манера керування призводить до прискореного зносу гідротрансформатора.

2. Швидка парковка

Переходити в режим парковки, активуючи функцію «Parking», в автоматичній коробці передач можна тільки після того, як автомобіль повністю зупиниться. Є чимало автомобілістів, особливо серед новачків, які смикають важіль ще до того моменту, як машина остаточно завмре на місці. Інакше рано чи пізно зламається один (або декілька) зубів, які повинні утримувати трансмісію в стані блокування.

3. Використання «нейтралки»

Вельми популярна помилка - це використання нейтральної передачі з приводу і без. Слід знати, що постійна активація такого режиму не допомагає, але значно прискорює знос фрикціонів. Проте, є ще водії, які певні, що таким чином вони економлять.

За матеріалами видання Dexpens

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень