Водія вантажівки оштрафували на понад 1,5 мільйона гривень (ФОТО)

За порушення митних правил

Рівненські митники виявили факт невідповідності товару, пропущеного через митний кордон України. Громадянин перевозив товари з Польщі у дві київські компанії.

Ще 26 жовтня торік при перетині кордону через пункт пропуску «Краківець» водій подав митні декларації, міжнародні автомобільні накладні та інші необхідні для перетину кордону документи.

Відповідно до зазначеної інформації, вартість вантажу — 64 588, 80 доларів США.

За два дні працівники Львівської митниці ДФС провели частковий митний огляд товару, згодом, водій доставив товар у зону митного контролю митного поста «Рівне».

Працівники Рівненської митниці ДФС виявили факт невідповідності товару, пропущеного через митний контроль України у зоні діяльності Львівської митниці ДФС.

Вартість переміщеного товару — понад 1,5 мільйона гривень.

 

Митна служба склала протокол про адміністративне правопорушення.

 

Санкція статті передбачає штраф у розмірі 100% вартості товарів з конфіскацією.

Але Рівненський міський суд закрив провадження у справі у зв’язку з відсутністю події  і складу адмінправопорушення.

Постанову суду першої інстанції в апеляційному порядку оскаржив представник митниці.

Наполягав на притягненні водія вантажівки до відповідальності, конфіскації товарів та застосуванні до кермувальника адміністративного стягнення – понад 1,5 мільйона гривень – 100% вартості товарів.

 

А вантаж – конфіскувати.

Рівненський апеляційний суд встановив, що водій після перетину кордону змінив напрямок руху та поїхав до Києва, де на кілька днів залишив фуру на території складу, що належить одній із фірм, на яку й доставляв він товар.

Фото: Рівненський апеляційний суд

При цьому, як пояснив представник митниці, транспортний засіб після перетину кордону зобов’язаний приїхати на митний пост «Рівне» для розмитнення ввезених на територію України товарів.

Ні водій, ні його захисник не змогли пояснити, чому на пункті пропуску «Краківець» митники при частковому огляді коробок виявили задекларовані товари, а працівники рівненської митниці — замість взуття, одягу та сумок відомих європейських фірм — металеві деталі й одяг, який має вигляд вживаного.

Також не надали відповіді суду, чому зменшилась кількість вантажних місць та вага задекларованого товару.   

Тож Рівненський апеляційний суд задовольнив скаргу представника митниці, скасував попередню постанову та постановив нову:

Притягнути водія вантажівки до адміністративної відповідальності, тобто, оштрафувати його на 1 мільйон 597 тисяч 807 гривень (100% вартості товарів) з конфіскацією предметів порушення митних правил.

Фото: Рівненський апеляційний суд

Постанова Рівненського апеляційного суду набирає законної сили негайно після її проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

За матеріалами пресслужби Рівненського апеляційного суду

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень