Вода може вийти з берегів: західну Україну попереджають про підтоплення

Йдеться про кілька областей області

ФОТО ілюстративне з мережі

Через інтенсивне сніготанення у західних областях України Укргідрометцентр опублікував попередження про можливі підтоплення і вихід річок на заплаву, зокрема в сусідній Волинській області.

Внаслiдок iнтенсивного снiготанення на правих притоках суббасейну Прип'ятi очiкуються підвищення рівнів води на 0,1-0,3 м над поточними вiдмiтками, з поступовим руйнуванням льодового покриву. Можливий вихід води на заплаву річок у Волинській області:  Прип'ять та Стохід. Тут оголошено I рiвень небезпеки.

Річна Прип’ять протікає й на Рівненщині. Проте за даними фахівців Рівненського обласного центру гідрометеорології – небезпечних явищ в області не прогнозують.

 

Вода у річках області на 60 сантиметрів нижче рівня заплави, тож за даними у точках моніторингу критичне підвищення рівня води Рівненщині не загрожує.

На рiчках Закарпатської областi продовжиться пiдвищення рiвнiв води. Зокрема, на ділянці Тиси Дiлове-Вилок очікується підвищення рівня води на 0,4-0,7 м з незначним виходом води на заплаву бiля м. Тячiв. Через це оголошено I рiвень небезпеки - жовтий. 

На р. Боржава в районі села Верхні Ремети прогнозується утримання води на заплавi та початкове затоплення сiльгоспугiдь ряду сіл та автодороги місцевого значення у Берегівському та Мукачівському районах. Тут оголошено II рiвень небезпеки - помаранчевий.

15-18 грудня на рiчках басейну Захiдного Бугу у Львівській та Волинській областях очiкується поступове пiдвищення рiвнiв води.

Мiсцями  можливий вихiд води на заплаву (I рiвень небезпеки - жовтий), - зазначають в Укргідрометцентрі.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень