Десант французьких ковалів приїде до м. Рівне влітку

Для участі у фестивалі «Металеве Серце України»

Фото з ФБ сторінки Mykyta Ant

Рівненський обласний центр зайнятості зазначає, що днями на Рівненщині перебувала делегація із Франції, у складі якої - організатор ковальського заходу «Свято кування» в місті Сен-Мартен Ля Плен - Ролан Комт.

Гості відвідали Галерею сучасного ковальського мистецтва та Алею кованих скульптур у Рівному.

Ролан Комт був вражений металевими виробами, які зібрала у Галереї сучасного ковальського мистецтва підприємець Ніна Крока.

Французи вважають, що Рівне поступово перетворюється на потужний мистецький центр ковальства, а отже зможе запрошувати та приймати європейську ковальську спільноту.

[media=134725] 

Вже у цьому році Ролан Комт планує організувати французьку делегацію задля участі у щорічному фестивалі «Металеве Серце України» та подальшої співпраці з українськими ковалями. Гість також прагне, аби французька асоціація маленьких ковалів, яка працює безпосередньо з дітьми, провела майстер-клас і з рівненськими школярами на масштабному ковальському фестивалі.

Крім Рівного, французькі гості побували у Гощанському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, де готують ковалів для усієї України.

Гостям презентували умови, де безробітні  здобуття професійної освіти безробітними, у т.ч. обладнану навчальну кузню, складально-слюсарні майстерні, кабінет теоретичної підготовки ковалів та Музей ковальства з кращими роботами слухачів.

У Гощі французам подарували марковану старовинну пічну цеглину садиби Валевських із надписом «Paris».

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень