Влітку доведеться жити без кондиціонерів: міненерго про дефіцит електроенергії та тарифи для населення

Базова генерація у разі величезних збитків покриватиме тільки половину наших потреб

Міністерство енергетики вивчає можливості ремонту  енергооб’єктів після нових атак росіян. Збільшення тарифів для населення - не виключають. 

Залежно від ситуації у липні та серпні ми проситимемо людей максимально економити. Росіяни не зможуть викликати повторення відключень електроенергії 2022 та 2023 років. Навіть у разі величезних збитків ми матимемо базову генерацію, яка покриє від 30% до 50% наших потреб, — каже міністр енергетики Герман Галущенко.

Збільшення тарифів для населення аби забезпечити ресурс для проведення ремонтів - один з варіантів.  

Сьогодні ситуація ще складніша, ніж минулого року, оскільки ми втратили багато гідроенергетичної продукції і змушені проводити планові ремонти атомних енергоблоків, – сказав він.

За словами Галущенка атаки росіян по  українським енергетичним об’єктам в останні тижні були масштабнішими і краще спланованими, ніж атаки попередніх двох років, вивівши з ладу генеруючі потужності та обмеживши постачання електроенергії. В результаті відновлення обладнання та захист енергосистеми стали ключовими пріоритетами уряду, хоча він і намагається оцінити, яких збитків було завдано.

Руйнування були значними — у виробництві електроенергії та передачі електроенергії. Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштабу збитків, оскільки багато об’єктів все ще лежать у руїнах, і ми не можемо до них дістатися, — пояснив Галущенко.

Загальних збитків офіційно не підраховано, хоча голова Міненерго сказав, що вони вже вимірюються мільярдами гривень і можуть продовжувати зростати. За його словами, масштаби можуть сягнути мільярдів доларів.

Потрібне для ремонту обладнання Україна зараз шукає по всьому світу. Також навесні 2024 року основними цілями російських ударів стали теплові та гідроелектростанції, що загрожує не лише втратами електроенергії, а й екологічними катастрофами.

Напади на гідроелектростанції є терористичними актами та воєнними злочинами, оскільки вони зачіпають не лише виробництво енергії, а й роботу гребель на річках, – сказав міністр.

Джерело: Минпром

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень