Забрали усе цінне: пасажирка шокована способом крадіжки у закритому купе «Укрзалізниці»

Жертви злочину залишилися без документів, карток, грошей і не доїхали до місця призначення

Фото ілюстративне

Киянка Леся Скотар, дружина військовослужбовця, який боронить Україну,  розповіла про прикру ситуацію, яка трапилася з нею в ніч з 28 на 29 червня у потязі 089 Київ-Перемишль.

Власне, потяг міжнародний, здавалося б, мають бути якісь додаткові міри безпеки. В нас було купе на двох в 14 вагоні, останнє 9 купе. Звісно, ми розмістили речі ближче до «голови» ліжок, ЗАМКНУЛИ КУПЕ ЗСЕРЕДИНИ, що мало б гарантувати нам безпеку та заснули, - розповідає у своєму дописі на Facebook жінка.

Каже, були сильно втомлені, тому міцно спали, а прокинулися від того, що зайшла провідниця і сказала, що в купе відкрились двері, щоб їх закрили.

Що було дивно, адже ми їх замкнули і перевірили, що вони дійсно замкнуті, - зазначає Леся.

І тут ми зрозуміли, що немає телефона і сумки з нашими всіма документами, грошима, картками, ще одним телефоном, іншою електронікою та іншими речами. Це була не дуже велика дорожня сумка, в яку ти складаєш все, що має бути під рукою, коли подорожуєш. І це все зникло.

Леся знайшла провідницю, розповіла їй ситуацію, запитала, як таке можливо, що нас відімкнули з коридору. Вона сказала, що це звична річ, таке іноді буває.

Якщо на цьому міжнародному напрямку таке іноді буває - чому про це не попереджають при початку поїздки? – запитує пасажирка.

Схожа розмова відбулася у неї і з начальником потяга.

Далі було блокування карток і телефонування на гарячу лінію Укрзалізниці, де жінці повідомили, що камер у коридорі вагона немає.

Окрема історія була і з поліцейськими, в яких жертва крадіїв просила відслідкувати вкрадений телефон, на який все ще йшли гудки.

Але наша поліція мені сказала: «Я дежурний, таке не приймаю, поки немає заяви. Де напишете заяву - там і будуть розбиратися».

 

На мої пояснення, що до того часу, поки я зможу поспілкуватися з поліцією, ще мінімум година (найближча станція – Хмельницький), а вони могли б відслідкувати викрадача зараз - мені відмовили.

 

Для чого така поліція? – запитує киянка.

Так виглядає купе у потязі Київ - Перемишль

Коли в Хмельницькому заяву до поліції потерпілі таки написали, вкрадений телефон вже був вимкнений.

Дівчина ж побачила, що її картками хочуть розрахуватися у Вінниці. Проте доки туди виїхав місцевий патруль – після прохання хмельницьких поліцейських, там вже нікого не було.

Але кошти знімали о 05:40. Тобто, увесь цей час викрадач був на вокзалі у Вінниці. І на вокзалі хоча б же мають бути камери, правда? - відзначає дівчина.

Що цікаво - наступного разу телефон знову увімкнули близько 11 години (+-) вже у Києві.

Як вам така схема? Виходить, зловмисник купує квитки до Вінниці, обкрадає людей, відмикаючи купе ключем (бо начальник потяга сказав, що в них, викрадачів, зараз є ключі від купе!), чекає наступного потяга і повертається назад до Києва.

Дівчина вважає, що можна було спробувати вирахувати, яким потягом крадій їхав назад, якби поліція хотіла вирахувати.

Вона розкритикувала Національну поліцію України за зволікання та Укрзалізницю за нехтування безпекою пасажирів.

Дівчина каже, що написала допис, аби попередити інших про можливі подібні ситуації.

Мій чоловік зараз один із тих, хто захищає країну. Наша сім'я кожного місяця також донатить на різні збори і краще б ці всі кошти, якими я буду відновлювати документи та особисті речі пішли б на щось корисне.

 

Популістичні ініціативи - це класно і хайпово, але чи не варто спочатку зайнятися базовими проблемами, які дійсно Є.

 

Покращіть хоча б внутрішню безпеку в потягах та оперативність роботи поліції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень