Вклав 8 тисяч доларів: під магазином «B2B» рівнянин влаштував пікет (ВІДЕО)

Розраховував отримувати надприбутки, а отримав непотрібні йому ювелірні вироби за завищеною вартістю

Рівнянин Віктор Моторний перед магазином «B2B», що по вулиці Грушевського 77, влаштував одиночний пікет.

Чоловік каже, що його ошукали, адже він купив прикрас на 8 тисяч доларів і мав щотижня отримувати кешбек – 3% від цієї суми. Це 156% річних, повідомляє «Четверта влада».

– Мені не платять кешбек як і тим, хто купив сертифікати. Вони взагалі попали в неприємну ситуацію, бо можуть отоварити сертифікати по цінам, які в 5-6 разів вищі ніж в інших ювелірних мережах, – пояснює причину пікету Віктор.

Чоловік розраховував отримувати надприбутки, а отримав непотрібні йому ювелірні вироби за завищеною вартістю.

– Це пастка. Гроші їм ніхто не поверне, обіцяний кешбек не виплатять. Пропонують тільки вироби. У мене ціль була не вироби. «B2B» обіцяли заробіток. Казали, що буде прибуток, – каже Віктор.

Журналісти, вслід за чоловіком, зайшли у магазин, щоб запитати у представників мережі їхню версію, але на них викликали охорону та поліцію. Після розмови із журналісткою, пікетувальником та продавчинями поліцейський побажав гарного дня і пішов.

«B2B Jewelry» – це мережа ювелірних магазинів, яка обіцяє заробіток на купівлі їхніх прикрас або сертифікатів, та кешбек – виплати кожної п'ятниці протягом року.

За рік, кажуть, повернуть до 182% від суми.

 

Запевняють, що чим більше людина вкладає, тим більше має отримати.

 

На такі обіцянки та гарну рекламу повівся і Віктор Моторний, доки не зрозумів, що це шахрайська схема.

– Зараз вони такі самі умови, як і мені, обіцяють новим людям. Чому мені не виконують і не виплачують? Кажуть, що я купив до карантину. Насправді вони цю піраміду, що збудували до карантину відсікли і будуть нову, – розповідає чоловік.

– Чому піраміду? Тому що не може ні один бізнес у світі існувати за системою, що кешбек вище 100% проданого товару. Щоб покрити цей кешбек, треба продавати ще більше товару і так з кожним циклом продаж.

 

Це пряма ознака піраміди.

Засновниця академії фінансової грамоти Ольга Ігнатьєва пояснює, чому запропонований надто великий відсоток означає занадто великий ризик, а тому варто остерігатися вкладати кошти в такі структури.

– Якщо ви отримали пропозицію мати великі відсотки, наприклад 104% чи до 780%, ви маєте для себе зрозуміти, яка вигода з цього компанії і яка буде особисто для мене.

 

Якщо середня пропозиція на ринку банківських депозитів від 9 до 12%, то ця пропозиція явно завищена і рівно на стільки завищена – ми отримуємо і ризик.

 

Людина, розуміючи таку просту схему, приймає для себе рішення: я ризикую або я не ризикую.

 

Якщо я ризикую, то готовий втратити свої гроші.

«B2B Jewelry» далі продовжує заманювати в нових «клієнтів», а Віктор Моторний вважає своєю місією розповсюдити свою історію та застерегти інших від шахрайства.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень