Визначено категорію жінок, які обов'язково мають стати на військовий облік

Законопроєкт вже ухвалили у першому читанні

Днями Верховна Рада у першому читанні ухвалила за основу законопроєкт щодо добровільного військового обліку жінок. У ньому вказано, що на облік обов'язково повинні стати жінки, які мають медичні спеціальності.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міноборони, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних.

 

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних, - йдеться у формулюванні законопроєкту.

За відповідний законопроєкт (№6482) нардепи проголосували у першому читанні 21 вересня. «ЗА» тоді висловилися 267 депутатів.

У документі змінили формулювання щодо військового обліку жінок – зміни внесли до ч. 11 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Також відзначається, що закон буде готуватися до другого читання за скороченою процедурою.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень