Військовозобов'язаних можуть доставити до ТЦК навіть після оновлення даних: у чому причина?

Пояснення експертки

Військовозобов'язаних українців можуть доставити в ТЦК навіть у тому разі, якщо вони оновили свої дані протягом 60 днів.

Про це в інтерв'ю Главреду розповіла офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК та СП Лариса Козак.

Вона стверджує, що доставити в ТЦК можуть людину, яка оновила дані, але при цьому вона не була в ТЦК, не проходила медичну комісію і не оформляла новий військово-обліковий документ для військовозобов'язаного.

- Таку людину в разі зупинки доправлять до ТЦК, тому що вона не потрапила на військовий облік військовозобов'язаних так, як того вимагають відповідні постанови.

 

Правилами ведення військового обліку закріплено, що з метою постановки або зняття військовозобов'язаних з обліку громадянин має прибути особисто.

 

Тобто якщо навіть автоматично якісь дані підтягнуто, але це було зроблено в обхід нормативно-правових актів, якими чітко розписано порядок дій як ТЦК, так і військовозобов'язаного громадянина, це є підставою для запрошення такого громадянина та доставлення його до ТЦК, - каже Лариса Козак.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень