Військовозобов’язані повинні з’являтися до військкоматів раз на п’ять років, але 99% цього не роблять

Очільник Територіального центру комплектування Дарницького району у Києві розповів, чи достатньо наразі добровольців

Відповідно до рішення Верховної Ради в Україні наразі мобілізація триває до 23 серпня. У разі потреби народні депутати зможуть продовжити це термін.

До центрів комплектування наразі звертаються добровольці, але їх набагато менше ніж у лютому, розповів полковник Руслан Тригуб, який очолює Дарницький ТЦК у Києві.

Всі черги в територіальні центри, які показують по телебаченню, — це черги людей, які бажають отримати відстрочку, пройти медичну комісію або якісь інші питання. Зі 100 осіб добровольців буде близько трьох. А на початку агресії з кожної сотні тільки троє приходили за довідкою, - уточнив полковник.

За словами Тригуба, є військово навчений ресурс - це особи, які служили в армії. Цих людей вчили, держава на них витрачала кошти, коли вони служили на строковій військовій службі.

Їх не треба переучувати — потрібно тільки нагадати, що вони знають. Людина може не хотіти служити, їй може хотітися бути вдома, у неї тут сім'я і все таке. Є й люди, які не служили в армії, але хочуть захищати державу.

 

Однак якщо є вимоги закликати навчений ресурс: людей, які вчилися на танкістів, артилеристів, стрільців, гранатометників, то ми викликаємо, перш за все, саме їх, - говорить Руслан Тригуба.

Добровольців теж відправлятимуть на фронт, але не одразу. Також призиватимуть в армію тих військовозобов'язаних чоловіків або резервістів, у яких немає відстрочки по службі.

Якщо людині вручають повістку - це не означає, що вона прийде і її відразу відправлять служити. Це означає, що потрібно перевірити облікові дані, сімейний стан, місце проживання, роботу, стан здоров'я.

Раз на п'ять років військовозобов'язаний повинен прибувати в терцентр і проходити медичну комісію. Але 99% цього не роблять, зазначає полковник.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень