Військовослужбовці РАЕС святкують день створення військової частини

Уже 28 років на сторожі безпеки електростанції

З 1992 року здійснює охорону та оборону Рівненської атомної електростанції військова частина 3045 Національної гвардії України. Основним та першочерговим завданням військових є забезпечення надійного захисту ядерних матеріалів та ядерних установок.

За час існування особовий склад залучався до виконання завдань з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, виконання інтернаціонального обов’язку в Республіці Афганістан, міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки на території інших держав, а також до захисту територіальної цілісності в ході антитерористичної операції, а потім операції об’єднаних сил на сході України.

Нині особовий склад виконує службово-бойові завдання щодо здійснення пропускного режиму атомників електростанції, догляду автомобільного та залізничного транспорту, патрулювання периметру території та охорони режимних приміщень, з метою недопущення проникнення сторонніх осіб на стратегічний об’єкт держави та незаконного виносу-вивозу матеріальних цінностей.

За словами командира військової частини 3045 Аркадія Агальцова, військова частина комплектується виключно військовослужбовцями військової служби за контрактом.

На озброєні знаходяться новітні снайперські комплекси, протипіхотні та протитанкові засоби, різноманітні види автоматичної стрілецької зброї. Для виконання службово-бойових завдань, військовослужбовцями використовується сучасна автомобільна та броньована техніка, інженерно-технічні засоби охорони, засоби виявлення безпілотних літальних апаратів і розвідки повітряного простору.

З нагоди дня створення частини Аркадій Агальцов звернувся до усього особового складу:

1 липня 1992 року розпочато історію військової частини 3045, за ці роки – роки новітньої історії української державності наша військова частина, як і загалом Національна гвардія України, пройшла складний шлях становлення, реформування та розвитку.

Сьогодні військовослужбовці демонструють високу професійну майстерність, відповідальність і витримку, вірність присязі. Своєю напруженою службою та працею ми забезпечуємо високу бойову готовність у захисті «Рівненської АЕС» та зміцнення обороноздатності нашої Батьківщини – України. Нехай здатність бути на крок уперед перед можливою небезпекою завжди згуртовує у гуманній справі захисту стратегічного об'єкта нашої держави, а також сьогоднішнього і майбутнього України.
 

За матеріалами РАЕС

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень